Blog

ODRŽANA DODJELA NAGRADA ZA “PROMICANJE PRAVA DJETETA 2015.”

Jučer su u Ministarstvu socijalne politike i mladih dodijeljene Nagrade za promicanje prava djeteta u 2015. godini.

Ove godine dodijeljene su tri Godišnje nagrade i jedna Nagrada za životno djelo pojedincima koji svojim pozitivističkim duhom, energijom i voljom već dulji niz godina čine svijet boljim i ljepšim mjestom za djecu.

Godišnja nagrada za promicanje prava djeteta dodijeljena je Humanitarnoj udruzi Portal Dobrote za zalaganje u borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti svih građana, a posebice djece u Republici Hrvatskoj.

Godišnja nagrada za promicanje prava djeteta dodijeljena je Gordani Šoltić Siladi koja svojim stručnim, volonterskim i osobnim djelovanjem na području promicanja i zaštite dječjih prava nastoji promovirati važnost zaštite djeteta u svim njegovim aspektima, od kvalitetne zdravstvene skrbi, poticanja dječje participacije, stvaranja prijateljskih i poticajnih uvjeta u zajednici kako bi djeca imala mogućnost za optimalan rast i razvoj.

Godišnja nagrada za promicanje prava djeteta dodijeljena je Snježani Berak koja je kroz svoj rad potpuno posvećena radu s djecom i pridonosi razvoju promicanja prava djece, a posebice djece s teškoćama u razvoju.

Nagrada za životno djelo za promicanje prava djeteta dodijeljena je gospođi Mili Jelavić koja je svojim dugogodišnjim djelovanjem postala sveprisutan i prepoznatljiv glas razuma i empatije za djecu i u ime djece te je snažno utjecala na povećanje javne svijesti o različitim problemima djece, istovremeno gradeći brojne mogućnosti za učešće i davanje glasa samoj djeci da progovore o svojim problemima. Neupitno je da je tijekom svog profesionalnog djelovanja dala snažan doprinos promicanju i unapređenju prava djece.

Čestitamo im na predanom radu u promicanju i zaštiti dječjih prava te im želimo da nastave aktivno pridonositi boljoj budućnosti djece.

Preneseno s web stranice Ministarstva socijalne politike i mladih