Blog

ODRŽANA EDUKACIJA ZA VODITELJE “BAJKAONICA” U DRUŠTVIMA NAŠA DJECA

Savez društava Naša djeca Hrvatske proteklog je vikenda održao u Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama – edukaciju volontera u sklopu projekta društvene odgovornosti tvrtke NIVEA „Neka odrastanje bude dječja igra“.

U poslijepodnevnim satima započela je edukacija za voditelje „Bajkaonica“ u Društvima Naša djeca. Ovogodišnji kreativni seminari za voditelje bili su u znaku razvijanja pripovijedanja i interpretacija bajki, priča, pripovijedaka za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi. Edukaciju je otvorila tajnica Saveza DND, Snježana Krpes i  dopredsjednica Saveza Sanja Škorić. Uvodno predavanje edukacije „Bajkaonica“ održao je dr. sc. Branimir Mendeš s Filozofskog fakulteta u Splitu. Radionice su držale profesionalna pripovjedačica narodnih priča i bajki, Jasna Held, dramska pedagoginja Ksenija Rožman i odgajateljica i lutkarica Zvjezdana Balija.

U subotu, 8. srpnja nastavljen je program scenskog pripovijedanja bajki djeci, kako i zašto pričati priče i vizualizacija priče s naglaskom na kazalište sjena. Rezultat radionica je prikazan u nedjelju na završnom predstavljanu čime je i službeno završen program edukacije volontera.

Ova aktivnost se planira verificirati od strane Agencije za odgoj i obrazovanje i zamišljena je kao jedna od kontinuiranih aktivnosti Društva Naša djeca. Kao rezultat kreativnih seminara DND- ovi čiji su volonteri sudjelovali na edukaciji dobit će u vlasništvo tzv. mobilni kutić za pripovijedanje „Bajkaonicu“ s kostimom i osnovnim rekvizitima za pripovjedača, interaktivnom igrom “Puna torba priča” te priručnikom za voditelje i organizatore “Bajkaonice”. Buduća aktivnost može se provoditi i izvoditi u prostorijama Društva Naša djeca, kao i u školama, vrtićima, knjižnici, javnom prostoru i slično.

Zahvaljujemo Termama Tuhelj na stručnosti i domaćinima događanja, Hotelu Well, NIVEA-i na osiguranju sredstava za edukaciju volontera, svim predavačima koji su održali radionice, i svim sudionicama.

Slike s održanih radionica pogledajte u galeriji: