Blog

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA 3.SAZIVA DJEČJEG GRADSKOG VIEJĆA U SOLINU

Predsjednik Dječjeg vijeća grada Solina u 3. sazivu je Lukas Bačić, zamjenici su Magdalena Doboš i Marino Rajčić Dimitrov.
U srijedu 5. lipnja 2019. u Teatrinu Gradske knjižnice Solin održana je konstituirajuća sjednica 3. saziva Dječjeg gradskog vijeća grada Solina.

Dječje gradsko vijeće po prvi put broji 25 članova i to po šest vijećnika iz OŠ don Lovre Katića, OŠ kralja Zvonimira i OŠ Vjekoslava Paraća te sedam članova iz OŠ kraljice Jelene, kao najveće škole u gradu Solinu.

Članovi Dječjeg gradskog vijeća grada Solina kojem mandat traje do 2021. godinu su:
OŠ kraljice Jelene: Marino Rajčić Dimitrov, Patrick Šuste, Antonia Pavić, Dorian Jure Sršen, Anna Čukušić, Karla Dužević, Petra Barnjak
OŠ Vjekoslava Paraća: Marko Božić, Ana Božić, Frane Anđelić, Magdalena Doboš, Laura Barišić, Lana Strunje
OŠ don Lovre Katića: Lukas Bačić, Lovre Marković, Nina Lučić, Marin Žižić, Dora Dabelić, Teo Markota
OŠ kralja Zvonimira: Mia Barišić, Ena Čerina, Lorena Gabrić, Petra Matijašević, Marko Ninčević, Ivan Tarle

Konstituirajućom sjednicom Dječjeg gradskog vijeća presjedala je voditeljica Dječjeg vijeća Radojka Bućan koja je male solinske dječje vijećnike upoznala s rezultatima izbora koji su se održali 14. svibnja u isto vrijeme u svim osnovnim školama s područja grada.

Nakon predstavljanja kandidata, slijedili su izbori za gradonačelnika. Većinom glasova dječji gradonačelnik grada Solina, ujedno i predsjednik Dječjeg gradskog vijeća je Lukas Bačić učenik Osnovne škole don Lovre Katića.
Prva potpredsjednica, odlukom vijećnika je učenica Magdalena Doboš iz Osnovne škole Vjekoslava Paraća, a drugi potpredsjednik je Marino Rajčić Dimitrov učenik OŠ kraljice Jelene. Predsjedniku i njegovim zamjenicima mandat traje dvije godine, a cilj rada 3. saziva Dječjeg vijeća grada Solina jest humanitaran rad i volonterstvo.

Male gradske vijećnike u ime gradonačelnika grada Solina Dalibora Ninčevića pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić te im dao punu podršku u njihovom radu te planovima i programima s naglaskom da se djeca i mladi što više uključe u život i rad Grada Solina.

Preuzeto sa stranice: http://www.solin.hr/index.php/novosti-aktualno-solin/item/5417-odrzana-konstituirajuca-sjednica-3-saziva-djecjeg-gradskog-vijeca?fbclid=IwAR13n8NVwBUSIidQl4ipwN_z3dFY-6-5nrHrUJQabNTSqinOP_nPCJS_eX0