Blog

ODRŽANA PRVA OVOGODIŠNJA IGRAONICA-ČITAONICA U NAŠICAMA

U organizaciji Društva Naša djeca Našice i Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice održana je prva ovogodišnja Igraonica-Čitaonica.

Knjižničarka Marija Buha pročitala je djeci zanimljivu slikovnicu autora Borisa Nazanskyja „Što ću biti kad odrastem?“ . Nakon pročitane slikovnice, knjižničarka je razgovarala s djecom što oni žele postati kad odrastu, a nakon razgovora djeca su bojala crteže koji najavljuju dolazak proljeća i nastavila se igrati.
Igraonica – Čitaonica održava se svake prve srijede u mjesecu u prostorijama DND-a Našice s početkom u 16.30, te pozivamo djecu i roditelje da nam se pridruže, jer u vremenu uznapredovale informacijske tehnologije i zasićenosti informacijama, u društvu se polako zanemaruje odgojni učinak čitanja i pričanja što rezultira sve većim brojem djece s nekom vrstom poremećaja u čitanju i pisanju te poremećajima koncentracije i ponašanja- rekla je predsjednica DND-a Našica prof. Darija Vlajnić.

Kampanja “Čitaj mi!” pokrenuta je u Europskoj godini čitanja naglas (2013.) s ciljem da promicanje rane pismenosti i kulture čitanja u obiteljima kontinuirano provodimo i u nadolazećim godinama kako bi čitanje naglas postalo stalnom aktivnošću u hrvatskim obiteljima s malom djecom; također, s ciljem da usluge za bebe i djecu rane dobi i njihove roditelje postanu dijelom stalnih knjižničnih programa u narodnim knjižnicama, a suradnja između knjižničara, pedijatara, odgojitelja, logopeda i drugih stručnjaka postane što intenzivnija u promicanju čitanja naglas djeci od rođenja.

Izvor: http://www.nasice.com/index.php/tree/125-udruge/dnd/6284-prva-ovogodisnja-igraonica-citaonic