Blog

ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA ZA PREVENCIJU KRIMINALITETA I KOORDINACIJSKOG TIJELA ZA PREVENCIJU OVISNOSTI

 

Zajednička sjednica održana je s ciljem unaprjeđenja univerzalne prevencije u lokalnoj zajednici kroz  međusektorsku i interdisciplinarnu suradnju. O povezanosti zloupotrebe sredstava ovisnosti  i nasilnog ponašanja uvodno je predavanje održala mr. Ljiljana Lukačević,spec. kliničke psihologije –  zamjenica gradonačelnika Grada Nova Gradiška i  predsjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta i Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti na području grada Nova Gradiška.

Na sjednici su usvojeni i programi rada za 2014.g. oba stručna povjerenstva te definirana uloga prevencije ovisnosti i prevencije nasilja među djecom i mladima u strateškim dokumentima i izvedbenim planovima Akcije „Grad-prijatelj djece“ .

Aleksandra Grubač, dipl. defektolog-socijalni pedagog, predsjednica Stručne udruge za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja mladih „Prevencija“  najavila je Tjedan nenasilja, koji će  brojnim aktivnostima novogradiških ustanova i udruga biti obilježen 26.-31. svibnja 2014.g.

Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška u suradnji s Udrugom za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „Pozitiva” , Društvom Naša djeca,  i Gradskim društvom Crvenog križa obilježit će u subotu 31. svibnja  Svjetski dan nepušenja. U vremenu od 10,00-12,00 sati bit će postavljen štand u Ulici slavonskih graničara na kojem će se vršiti podjela voća,  edukativnog materijala i logo naljepnica s motom “Tko puši, zdravlje ruši”. Lokalna zajednica se na ovaj način pridružuje kampanji Saveza društava Naša djeca Hrvatske „Budi neovisan“ koju podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih.

ngvijeće2