Blog

Održana svečana Skupština Društva „Naša djeca“ Opatija povodom 65. godina rada

Sinoć je u Grand hotelu 4 opatijska cvijeta održana svečana Skupština Društva „Naša djeca“ Opatija povodom 65. godina rada. Pored članova skupštine Društva „Naša djeca“ Opatija, svečanosti su nazočili zamjenica gradonačelnika gđa. Vera Aničić, zamjenik gradonačelnika gsp. Emil Priskić, predstavnici Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Primorsko – goranske županije, dječja gradonačelnica Petra Deranja, gradski vijećnici i mnogi drugi.

Kratkim pozdravnim govorom okupljenima na svečanoj Skupštini obratila se dječja gradonačelnica Petra Deranja koja je istaknula važnost Društva „Naša djeca“ Opatija u njezinom odrastanju, ali i istaknula rad s djecom koji se tiče njihovih prava, prava na sudjelovanje i izražavanje vlastitog mišljenja.

Nakon izbora Radnog predsjedništva i usvajanja Dnevnog reda, okupljenima se obratila tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija gđa. Sanja Škorić koja je prisutnim gostima prezentirala impresivan 65. godišnji rad s djecom i za djecu Društva „Naša djeca“ Opatija lokalno, ali i puno šire.

Tajnica udruge izrazila je zahvalnost svim ranijim članovima od kojih su neki bili i prisutni, institucijama, pojedincima i prijateljima opatijskog DND-a koji su svatko na svoj način dali veliki doprinos radu udruge.

Ivan Tancabel, predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Opatije održao je prezentaciju na temu međunarodnih sudjelovanja i doprinos Društva „Naša djeca“ Opatija u kreiranju europskih politika za djecu. Istaknuo je da su forumaši iz Dječjih foruma Opatije i Lovrana te rad Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije uvijek istaknuti kao primjeri dobre prakse čije modele dječje participacije nemaju brojne razvijenije europske sredine. Ivanu se u prezentiranju pridružio i Jan Austin Galić dugogodišnji član Dječjih foruma koji je nedavno postao vijećnikom prvog Dječjeg vijeća Eurochilda. Prisutnim gostima prepričao je cijeli proces prijave, ali i nedavni posjet Brusselsu gdje je sudjelovao na raspravi u Europskom parlamentu i na sastancima s hrvatskim zastupnicima u EU parlamentu.

Svečani dio Skupštine završio je rezanjem slavljeničke torte i zajedničkim druženjem gostiju, a u nastavku je uslijedila Redovna programsko izvještajna godišnja skupština na kojoj su sudjelovali članovi Skupštine i zainteresirani gosti.