Blog

ODRŽANA TEMATSKA I IZVJEŠTAJNO-PROGRAMSKA SKUPŠTINA SAVEZA DRUŠTAVA „NAŠA DJECA“ HRVATSKE

Tematska i izvještajno programska skupština Saveza DND Hrvatske održana je u subotu, 16. prosinca 2017. Na Skupštini je sudjelovalo 40-ak članova iz DND-ova, a vodile su je predsjednica Saveza DND Hrvatske, prof. dr. sc. Aida Salihagić Kadić i dopredsjednica Saveza DND, gospođa Sonja Borovčak.

Skupštinu su otvorile djevojčice iz DND-a Jastrebarsko, Barbara Golub, Petra Kovačić, Gabrijela Kambić i Lorena Ivančić. One su nam ispričale bajku koja je nastala u Bajkaonici DND-a Jastrebarsko s voditeljicama Nikolinom Luketić i Martinom Tunuković u okviru projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“.

Ova Skupština je također bila i prilika za edukaciju članova Društava „Naša djeca“ koju je održao komunikacijski stručnjak iz Panda komunikacija, gospodin Milan Koštro na temu „Zagovaranje, lobiranje i vidljivost“ na praktičnom primjeru akcije „Gradovi i općine prijatelji djece“. Naučili smo i dobili korisne savjete o načinu predstavljanja rada svojih Društava u medijima, jačanju vidljivosti rada u medijima te lobiranju i zagovaranju dječjih prava u lokalnim zajednicama.

Skupština je završila usvajanjem Programa rada Saveza DND za 2018. i Financijskog plana Saveza, te nas očekuju brojne aktivnosti za djecu i s djecom. Sudionici su dobili i darove, pobjedničku slikovnicu na NIVEA natječaju u sklopu projekta Neka odrastanje bude dječja igra, “Leopard i dječak” i kišobrane Saveza DND.

Zahvaljujemo Gradskoj knjižnici na ustupljenom prostoru i svim sudionicima na dolasku.

Foto: Mirko Cvjetko