PREDSTAVLJENA KNJIGA „ANDANA I BIJELI JURE“ – MALA PRIČA O ROVINJU

Uoči Svetog Nikole djeca Rovinja dobila su prekrasan poklon – bajku o svom gradu. U vrtiću na Valbruni u utorak 5. prosinca predstavljena je knjiga «Andana i Bijeli Jure – Mala priča o Rovinju» pjesnikinje Tatjane Pokrajac Papucci. Pred brojnim slušateljima, vrtićarima i njihovim roditeljima, kako se rađala ova priča i što knjiga sadrži govorila je autorica, a o pratećim ilustracijama likovna umjetnica Tanja Ranić Rovis.

“Ovo je priča o djevojčici koja je došla u Rovinj baki i uz pomoć galeba upoznaje grad, njegovu dugu i bogatu povijest i njegove brojne znamenitosti. Djevojčici sam dala ime Andana po južnoj gradskoj luci, a Bijeli Jure je galeb koji je vodi i priča o Rovinju. Knjiga je koncipirana kao bajka za djecu, ali će i odrasli iz nje mnogo toga naučiti o svom gradu”, kaže autorica Tatjana Pokrajac Papucci.
Djevojčica Andana je kao Petar Pan koji sa Wendy i Zvjezdicom leti u noć na krilima mašte i upoznaje svijet oko sebe. Tako i Andana na krilima Bijelog Jure upoznaje prošlost Rovinja, njegove uličice i kale, palače, velebnu crkvu svete Eufemije, luku punu batana, Svetu Katarinu, Svetog Andriju i druge otoke koji okružuju stari grad.

Knjiga je tiskana paralelno na hrvatskom i talijanskom jeziku, kako i priliči dvojezičnom gradu, a tiskao ju je Grad Rovinj-Rovigno.
Predstavljanje «Male priče o Rovinju» svojom pjesmom upotpunila su djeca iz vrtića «Neven» i «Naridola» koja su autoricama priče i ilustracija darovala svoje rukotvorine.