Blog

POTRAGA ZA BOŽIĆNOM ČAROLIJOM U LOVRANU

Radost i veselje uoči blagdana jučer je doživjelo dvadesetak obitelji u Lovranu gdje se održavala Potraga za božićnom čarolijom – interaktivna igra za cijelu obitelj čiji je cilj sve zadatke ispuniti zajedno kao obitelj. Pronašlo se tu pjevanje božićnih pjesma, kićenje najstarijeg člana obitelji da se njiše kao bor, ali i izrada božićnih ukrasa. Kako im ipak ne bi bilo preteško, obitelji su imale pravo na pomoć vilenjaka koji su se strateški rasporedili po lovranskom Starom gradu.

Kao i prijašnjih godina, finale potrage bio je na lovranskoj tržnici gdje su sve obitelji dobile certifikat iz obiteljskog zajedništva. U dobrom raspoloženju, ali i nastupima mališana iz Društva „Naša djeca“ Opatija uživali su veliki i mali. Isabella i Antonia Brko uz pomoć voditeljice pjevanja Marije Jović otpjevale su svima poznatu pjesmu Sretan Božić svakome, a male plesačice iz plesne skupine DND-a Opatija i njihova voditeljica plesa Vanja Vujović prisutne su počastile svojim plesnim pokretima. U programu se pronašao i igrokaz vilenjaka koji su djecu upoznali sa svojim zadacima za vrijeme blagdana, ali i gdje žive ili npr. što jedu. Iznenađenju tu nije bio kraj jer je mališane posjetio i Djed Mraz. Djed Mraz je djeci priznao da jako voli Lovran i poželio da mu harmonikaši iz Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina – područni odjel Lovran odsviraju po koju pjesmu. Nastupali su Emanuel Sirotnjak, Marcel Brozović, Stefano Mihalić, Dian Žeko i Laura Ferlan pod vodstvom njihovog učitelja doktora umjetnosti Mihalja Ivkovića.

Društvo „Naša djeca“ Opatija – ogranak Lovran zahvaljuje se obiteljima na sudjelovanju, ali i sponzorima –  Općini Lovran, Stubici d.o.o., pekari Mare Azzuro, Lovranskom puba, Gradskoj kavani Lovran i cvjećarni Bonsai Lovran na pruženoj podršci u organizaciji.