Blog

OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA U NOVOJ GRADIŠKOJ

Pod geslom  „I ja ću biti olimpijac“  u Novoj Gradiški je 19. svibnja 2015.g. uspješno,   14-u godinu za redom, održan Olimpijski festival dječjih  vrtića.  Time je Nova Gradiška  jedini  grad u Hrvatskoj  u kojem se ova vrijedna manifestacija održava u kontinuitetu. Na nogometnom igralištu NK „Sloge“ okupilo se  240 malih sportaša predškolske dobi, a natjecali su se u malom nogometu, trčanju na 50 metara, štafeti  4×25 metara, bacanju loptice u dalj i skoku u dalj.

I sve se odvijalo kao i na velikoj Olimpijadi. Otvorenje ovogodišnjeg  14. olimpijskog festivala dječjih vrtića počelo je svečanim defileom sudionika  kojega su povele novogradiške mažoretkinje. Uslijedio je pozdrav Lijepoj našoj, podizanje olimpijske zastave, prisega na časnu, discipliniranu i fer play borbu te paljenje olimpijske baklje.

Sudionicima olimpijskog festivala dječjih vrtića, kao i brojnoj publici, obratio se, u ime organizatora, predsjednik Saveza sportova grada Nove Gradiške,  župan Brodsko-posavske županije i gradonačelnik Grada Nove Gradiške.