Blog

OSNOVANO DJEČJE VIJEĆE OPĆINE SVETI KRIŽ ZAČRETJE

U sklopu akcije „Općina Sveti Križ Začretje-prijatelj djece“ osnovano je Dječje općinsko vijeće Općine Sveti Križ Začretje. U četvrtak, 13. travnja 2017. godine u prostorijama Općine Sveti Križ Začretje održana je konstituirajuća sjednica prvog saziva Dječjeg općinskog vijeća kojeg čine Luka Vorih, Hana Iva Zubić, Tara Petrovečki, Karlo Mohač, Angelina Piljek, Leonarda Kučko i Lara Cvetko.

Konstituirajuću sjednicu otvorio je općinski načelnik Marko Kos koji je čestitao izabranim vijećnicima te im zaželio puno uspjeha u njihovom daljnjem radu. Nakon uvodnih riječi općinskog načelnika dječji vijećnici iznijeli su svoje prijedloge i mišljenja kako što više poboljšati život djece i mladih u općini, nakon čega su pristupili izboru prvog dječjeg načelnika/ce te zamjenika/ce.

U drugom krugu glasovanja za prvu dječju načelnicu izabrana je Hana Iva Zubić, a za njezinu zamjenicu Lara Cvetko. Iz iznijetih prijedloga te mišljenja dječjih vijećnika vidljivo je da su njihova razmišljanja i te kako korisna te da će se kroz zajedničku suradnju „velikih“ i „malih“ ova sredina još više prilagoditi potrebama djece koja su budućnost mjesta. Za voditeljicu Dječjeg općinskog vijeća imenovana je Zvonka Perhot, volonterka DND-a.