Blog

OTVOREN SENZORNI PARK U LUDBREGU

U Gradu Ludbregu, koji je ovogodišnji kandidat za dobivanje statusa prijatelj djece, vrijedno se radi u korist najmlađih. Ove godine kupljeno je 13 novih dječjih igrala za dječja igrališta u 13 naselja Grada Ludbrega te jedno dječje igralo za udrugu Ludbreško sunce.

Gradu Ludbregu Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije odobrilo je  150.000,00 kuna za projekt centralnog dječjeg igrališta, a posebnost je što se planiralo i 2 sprave za djecu s posebnim potrebama.

Igralište će biti smješteno u blizini centra Ludbrega, u parku ispod Srednje škole u kojem se već nalaze fitness sprave na otvorenom, na ukupnoj površini od 385,52 m2, a vrijednost projekta je petstotinjak tisuća kuna.

U Osnovnoj školi Ludbreg u travnju je održan Projektni dan u sklopu kojeg je otvoren Senzorni park ili višeosjetilni park. Riječ je o prostoru osmišljenom za boravak vani radi potrebe za povezivanjem djece i prirode. Učenici i učitelji izradili su različite dijelove iz prirodnog i recikliranog materijala koji su upotpunili doživljaje u Senzornom parku.

U prostoru parka dozvoljeno je: igranje, dodirivanje biljaka, kamenčića i ostalih materijala, hodanje i preskakivanje, mirisanje cvijeća, skupljanje lišća, pjevanje, zviždanje i lijepo druženje. Senzorna stimulacija potiče i bolje raspoloženje.

Prvi tjedan u svibnju održana je manifestacija 21. Međunarodna izložba i sajam cvijeća Flora Centrum Mundi Ludbreg 2017. u sklopu koje je za djecu bila organizirana likovna radionica u parku dvorca Batthyany. Na Trgu Svetog Trojstva nastupila su djeca iz dječjih vrtića i udruge Ludbreško sunce na već tradicionalnom Dječjem cvjetnom korzu.

Drugi tjedan u svibnju započela je provedba projekta “Siguran Ludbreg 2”  kojim će se pozitivno utjecati  na sigurnost djece vrtićke i osnovnoškolske dobi u prometu, a u sklopu projekta provodit će se upoznavanje djece s prometnom signalizacijom i prometnim pravilima. Projekt je odobrilo Ministarstvo unutarnjih poslova, vrijednost projekta je 28.000,00 kuna, a partneri Gradu Ludbregu su Osnovna škola Ludbreg, Dječji vrtić Radost Ludbreg te Autoklub Ludbreg.