Blog

OTVORENA IZLOŽBA “PUT OKO SVIJETA U 100 SLIKOVNICA”

Danas je otvorena izložba slikovnica „Put oko svijeta u 100 slikovnica“ Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske povodom Dječjeg tjedna u Gradu Zagrebu i Međunarodnog dana djeteta. Izložba je postavljena u Galeriji Učiteljskog fakulteta, a traje do nedjelje, 8. listopada.

Izložbu je otvorio dekan Učiteljskog fakulteta, gospodin Ivan Prskalo, rad Saveza DND Hrvatske predstavila je tajnica Snježana Krpes, dok je ispred Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba okupljene pozdravila Iva Slavković. Postav izložbe predstavio je likovni umjetnik i autor postava, Ivan Vitez.

Na izložbi su prikazane slikovnice objavljene od 1950. do 1980. iz četrnaest zemalja svijeta koje posjeduje Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske u svom arhivskom fondu.

Izložba „Put oko svijeta u 100 slikovnica“ je otvorena za sve građane u Dječjem tjednu, od 2. do 8. listopada. U sklopu izložbe održat će se i radionice ilustracije, dizajn-produkta i slikovnice/dječje knjige kao likovno-kreativan poticaj djetetu.

Otvorenje izložbe i današnje radionice svojim su dolaskom uveličala djeca iz OŠ Ivan Gundulić i OŠ Jabukovac. U galeriji pogledajte kako nam je bilo.