Blog

OTVORENJE DJEČJEG IGRALIŠTA U DONJEM MIHOLJCU

Kako smo krenuli? Dječje igralište je nastalo još davne 1986. godine. No, ono se mora obnavljati pa smo tako i mi krenuli u akciju. Sredstvima prikupljenim na humanitarnom koncertu, uredit ćemo ovu malu oazu za djecu našeg grada. Prvo smo obojali i popravili klupe. Naši vrijedni volonteri montirali su za sada plave i crvene klupe, a neka daljnji radovi za sada budu iznenađenje. Ne sumnjamo da će djeca biti zadovoljna. Krenula su već šaputanja i pohvale od najmlađih: ˝Baš su super ove srvene i palve klupe!˝, ali i pitanja, odnosno napomene: ˝A krov od kućice je pokidan i nemamo ljestve….˝ Nastojat ćemo ispuniti ove skromne želje naših malih sugrađana.

Daljnji radovi nastavljeni su u proljeće. Obnovljene su postojeće sprave,ali dodali smo i penjalicu i veliki tobogan. Osim što je volonterima DND-a u krvi rad za dobrobit zajednice, zahvalu upućujemo i srednjoškolcima na kopanju, porodici Lukačević na struji, gospođi Marašek na kavi, Dini Obradoviću na kolicima, Ivani Pleši na radu i lepinjama te majstorima koje je predsjednica angažirala. Vrijeme nas je također poslužilo i zaista smo zadovoljni i sretni što će maleni uživati na ovom predivnom igralištu. Sijede još neke sitne dorade i uskoro ćemo svečano proglasiti kraj radova.

Došao je i dan svečanog otvaranja igrališta. U popodnevnim satima, uz palačinke, pjesmu i ples otvorili ovaj mali raj za djecu našeg grada. Zahvaljujemo se još jednom volonterima, građanima, sponzorima i svima koji su na bilo koji način pridonijeli da se ovo igralište uljepša i obnovi.