Blog

PETNAESTI OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA U SAMOBORU

Uz sport od malih nogu

Uz moto “I ja ću biti olimpijac!” održan je u srijedu, 18. svibnja, na samoborskom nogometnom stadionu 15. Olimpijski festival dječjih vrtića. Na 10 poligona u raznim sportskim disciplinama primjerenima njihovom uzrastu, oko 270 samoborskih mališana natjecalo se za zaslužene medalje, majice, kape i pehare, koje su dobili svi sudionici.

Ove godine organizatorima iz Samoborskog športskog saveza pridružila se Udruga Sportići pa su tako na vrtićkoj olimpijadi sudjelovali svi gradski i privatni dječji vrtići s područja Grada Samobora, uz gradski svetonedeljski vrtić.

Poticaj za sportska nadmetanja dao im je naš najbolji sportaš Filip Turk, koji je svojom vožnjom na biciklu kroz razne prepreke mamio uzdahe i pljesak brojnih prisutnih.

Navijanja od strane roditelja i prijatelja nije nedostajalo, a djeca su i ovaj puta naučila da nije najvažnije pobijediti, već sudjelovati, boriti se do kraja i pokazati sportski duh.

Svi danas već znaju da je gibanje i bavljenje sportom itekako važno u razdoblju odrastanja, jednako kao i u zrelim godinama, a ovoj vrtićkoj olimpijadi cilj je upravo taj da u djeci potakne potrebu za svakodnevnom fizičkom aktivnošću te da se s vremenom pronađu u nekom od brojnih sportova, bilo rekreativno ili profesionalno.

A što se profesionalizma tiče, svi isto tako dobro znaju da se sportska karijera kuje već od najranije dobi pa ćemo na prave medalje još malo pričekati.