Blog

POČINJE EDUKACIJA ZA VOLONTERE IZ DRUŠTAVA NAŠA DJECA U OKVIRU NIVEA PROJEKTA “NEKA ODRASTANJE BUDE DJEČJA IGRA”

NIVEA i Savez društava Naša djeca Hrvatske i ove su godine nastavili zajednički projekt “Neka odrastanje bude dječja igra”. NIVEA je donirala 150.000,00 kuna Savezu DND za provođenje programa edukacije volontera iz Društava Naša djeca iz cijele Hrvatske te za organizaciju radionica za roditelje na temu poticanja dječje kreativnosti i razvoja kroz igru.

Savez društava Naša djeca Hrvatske ovog vikenda započinje s edukacijom volontera koja će se održati u dva ciklusa u Zagrebu, u prostorijama Chillout hostela u Tomićevoj 5 i dvorani Chilloutka u Ilici broj 15:

 

  • 19. i 20. lipnja održat će se likovno-kreativni seminar i seminar „Igre i igraonice“, a poseban naglasak će biti stavljen na popularne igre djece Europe.
  • 26. i 27. lipnja održat će se plesni i dramski seminar, u kojima će se polaznici upoznati s različitim metodama plesnog i dramskog odgoja rada s djecom te igrama za poticanje dječje kreativnosti u tim dvjema vrstama umjetnosti.

Edukaciju volontera provodit će vrsni pedagozi i dugogodišnji stručni suradnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske – Mirjana Kranželić, likovna umjetnica, Zvjezdana Balija, odgajateljica i lutkarica, Jasenka Borovčak, voditeljica dječjeg zbora „Zabočki mališani“ DND Zabok i tajnica DND Zabok, plesna pedagoginja i koreografkinja Desanka Virant te Ksenija Rožman, dramska pedagoginja.

Edukaciju će proći 50-ak volontera iz 28 Društava Naša djeca: Bakra, Bedekovčine, Cresa, Čakovca, Donjeg Miholjca, Gospića, Križa,  Kutine, Mikluševaca, Našica, Nove Gradiške, Ogulina, Omiša, Opatije, Ozlja, Poreča, Preloga, Ravne Gore, Slatine, Tuhelja, Varaždina, Varaždinskih Toplica, Velikog Trgovišća,  Vinkovaca, Virovitice, Zaboka, Zagreba.

Nakon edukacije uslijedit će besplatne radionice za roditelje tijekom srpnja i kolovoza i kreativne radionice za djecu u Društvima Naša djeca i njihovim lokalnim zajednicama na kojima će im volonteri prenijeti svoja znanja i vještine kako bi u obiteljskom okruženju poticali djecu i odrasle na zajedničko druženje i kreativno stvaralaštvo kroz igru.  Projekt “Neka odrastanje bude dječja igra” predstavljen je i na internetskoj stranici www.nivea.hr/igre  na kojem će svi posjetitelji moći saznati više o poznatim igrama djece Europe, popularne i u Hrvatskoj, a sve s jednim zajedničkim ciljem – kako ne bi pale u zaborav nego se prenijele i na buduće naraštaje djece. U rujnu će u cijeloj Hrvatskoj biti obilježen Dan igara, a izdat će se i Priručnik o igrama i nabaviti set igara koji će poslužiti DND-ovima u njihovom radu s djecom.

Za sve dodatne informacije vezane uz predstojeću edukaciju volontera, slobodno nam se obratite:

Snježana Krpes, organizacijska i programska savjetnica

Savez DND-a Hrvatske

Amruševa 10/IV

10 000 Zagreb

01/ 49 22 959

091/ 51 22 752

info@savez-dnd.hr

www.savez-dnd.hr

O projektu “Neka odrastanje bude dječja igra” NIVEA je 2014. pokrenula projekt društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra kako bi naglasila važnost igre za dječji razvoj i dala svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske. Projekt je dio globalne inicijative “NIVEA – stalo nam je do obitelji” kojom NIVEA pruža podršku obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala.

Više o projektu “Neka odrastanje bude dječja igra” saznajte na www.nivea.hr/igre; Facebook – www.facebook.com/NIVEAHrvatska  i www.savez-dnd.hr