Blog

U LOVRANU ODRŽANA SKUPŠTINA SAVEZA DRUŠTAVA NAŠA DJECA HRVATSKE I SAVJETOVANJE ZA DUŽNOSNIKE

Dana 12. lipnja 2015. u Lovranu, u Hotelu „Lovran“ održala  se Skupština Saveza društava Naša djeca Hrvatske na temu novina u radu Saveza i osnovnih Društava diljem Hrvatske. Ovoj su se skupštini odazvali predstavnici brojnih DND-a diljem Hrvatske kao što su: DND Bakar, DND Bedekovčina, DND Crikvenica, DND Čakovec, DND Donji Miholjac, DND Gospić, DND Jastrebarsko, DND Kutina, DND Karlovac, DND Koprivnica, DND Lekenik, DND Ogulin, DND Opatija, DND Pregrada, DND Poreč,  DND Ravna Gora, DND Slatina, DND Staro Petrovo Selo, DND Sveti Križ Začretje, DND Veliko Trgovišće, DND Šibenik, DND Varaždin, DND Vinkovci, DND Virje, DND Viškovo, DND Križ i DND Zabok. Na samom početku pozdravio nas je načelnik općine Lovran Alan Sanković i mališani iz DND-a Opatija Jan i Mara. Na Skupštini je  bio predstavljen novi Statut Saveza DND usuglašen s novim Zakonom o udrugama što će osuvremeniti i oplemeniti rad Saveza i osnovnih društava te im omogućiti još bolji rad s djecom i za djecu. Osim Statuta govorilo  se i o novim projektima Saveza DND i predstojećim aktivnostima Saveza DND Hrvatske te je bilo  riječi i o doprinosu članova Saveza razvoju volonterstva u Hrvatskoj.

Idući dan, 13. lipnja 2015., održalo se Savjetovanje za dužnosnike Saveza DND Hrvatske kojim će dužnosnici stekli neke nove  vještine komunikacije s medijima i naučili  više o medijskom predstavljanju lokalnih aktivnosti Društava Naša djeca na korist i dobrobit zajednice. Tome su nas na prigodnom predavanju i radionici podučile  Ana Tkalec Barić i Marija Margareta Klika iz Dialog komunikacija d.o.o., Zagreb, voditeljice Savjetovanja kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na vrijednim informacijama i znanju koje su nam prenijele na radionici. Taj dan su nas svojom izvedbom počastila djeca iz OŠ Vitora Cara Emina, kojima se ovom prilikom, zahvaljujemo.

Ovo događanje okupilo je članove iz 30-ak Društava Naša djeca te drage domaćine – djecu i odrasle iz Društva Naša djeca Opatije i Lovrana. Bilo je lijepo i edukativno hvala vam svima koji ste svojim dolaskom oplemenili ovaj, zaista, lijep vikend u Lovranu. Posebno hvala našim domaćinima koji su nam organizirali nezaboravnu vožnju brodom po kvarnerskom priobalju  uz dobru glazbu i još bolje društvo.