Blog

PODIJELJENA PRIZNANJA DJECI SUDIONICIMA LJETNOG INFORMATIČKOG KAMPA U DRAMLJU

Tijekom ljeta u odmaralištu u Dramlju, drugu godinu za redom, održane su ljetne informatičke  radionice. Na njima je sudjelovao 51 učenik, kojima su u srijedu u čakovečkoj Gradskoj vijećnici podijeljena priznanja.

Priznanja je podijelio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, koji je tom prilikom kazao da su ovakve radionice od izuzetne pomoći djeci u stjecanju znanja. „Kroz igru, kreativne radionice te učenje stranog jezika djeca stječu nove vještine, a vjerujem da među njima ima i budućih vrsnih programera.“, rekao je, među ostalim, gradonačelnik Kovač. Ovaj projekt Društva „Naša djeca“ Čakovec iz gradskog proračuna sufinanciran je sa 12.000,00 kuna, a s tim i sličnim projektima, Grad Čakovec iz godine u godinu povećava mogućnosti za dodatno obrazovanje svojim učenicima, istaknuo je Kovač.

Program radionica predstavila je jedna od voditeljica, učiteljica informatike u 1. osnovnoj školi Ivana Ružić. Kako je naglasila, djeca su tijekom tjedan dana boravka u Dramlju, učila programirati lego robote, izrađivati obrazovne multimedijalne kvizove i animacije, te kroz društvene i igre i kreativne radionice učila su engleski jezik. Sve radionice su dio globalne inicijative za poticanje učenja programiranje djece: Coder Dojo i inicijative Europske komisije za poticanje programiranja EU Code Week.

Uz djecu u Dramlju su bile i učiteljice Ina Kerman, Silvija Micek, Lea Kos, Damir Kovačić te Ivana Ružić.