Blog

POSJET DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA GRADA OGULINA UREDU ŽUPANA

U četvrtak, 2. travnja 2014. vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Ogulina zajedno sa svojim voditeljicama posjetili su župana Karlovačke županije u njegovim radnim prostorijama, u zgradi Karlovačke županije u Karlovcu.

Cilj posjeta bio je izvijestiti župana i suradnike o odrađenim i planiranim aktivnostima drugog saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Ogulina, od ožujka 2013. do ožujka 2015. godine.

Osim župana I. Vučića druženju s ogulinskim dječjim vijećnicima nazočili su i dožupani I. Banjavčić i S. Ljubojević, pročelnik upravnog odjela za prosvjetu Ž. Šančić te glasnogovornik Karlovačke županije B. Pahor.

Nakon uvodnog pozdrava župan je informirao male vijećnike općenito o ustroju i radu naše županije, površini i stanovništvu naglasivši da je osnovna zadaća županije stvaranje preduvjeta za razvoj gospodarstva, školstva, zdravstva, socijale itd.

Vijećnici DGV-a su se osobno predstavili, a zatim su pojedinačno, usmeno ili uz ppt prezentaciju izlagali o pojedinoj aktivnosti ili planiranom projektu. Od projekata koji su u tijeku, a svi se nadaju da će se uspješno i realizirati su izgradnja klizališta u središtu grada Ogulina,  osnivanje rehabilitacijskog centra s ciljem pomoći djeci s posebnim potrebama te projekt s ciljem promicanja borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Najavili su i 10. susret Dječjih gradskih vijeća Hrvatske koji će se održati u Ogulinu, u svibnju ove godine.

Župan i suradnici pohvalili su rad DGV-a Grada Ogulina, a župan je istaknuo da djeca budu ustrajna u svojim  nastojanjima te se nada da će lokalni čelnici imati razumijevanja za njihove potrebe i želje.

Ljiljana Kaurić