Blog

POVORKA ŠARENIH DJEČJIH MAŠKARA U NAŠICAMA

U organizaciji DND-a Našice, Turističke zajednice Grada Našica predvođene Našičkim mažoretkinjama i Gradskom glazbom   kroz grad su prošle vesele i raspjevane šarene maškare. Nakon okupljanja na velikom parkiralištu u centru grada Našica, povorka se uputila ulicama grada do osnovne škole Dora Pejačević gdje  je  u dvorani  održan i dječji bal pod maskama.

Kao i svake godine gradonačelnik grada Našica tradicionalno na jedan dan predaje ključeve grada maškarama. Ovoga puta tu čast dobila je Dora Hanižar učenica osnovne škole Kralja Tomislava koju je tu ulogu vrlo radosno i ozbiljno prihvatila.

„Iako ne znam točno kada ključeve moram vratiti koje sam danas dobila od gradonačelnika, vrlo sam uzbuđena i sretna zbog ove današnje primopredaje. Moram priznati da će mi sve ovo ostati u vrlo lijepom sjećanju jer biti gradonačelnica i na ovaj način je velika i lijepa stvar za mene. Ovom prilikom bi željela zahvaliti svima te još jednom pohvalila sve organizatore ove maškarade kao i našeg gradonačelnika na njegovom trudu i radu da naš grad učini zabavnijim i ljepšim mjestom.“ – kratko je rekla dječja gradonačelnica Dora Hanižar.

„Svake godine u ovo vrijeme maškare me prisile da predam ključeve grada Našica. Iako teška srca jer se radi o vrlo važnim ključevima to je običaj koji moram poštovati. Nadam se da će za vrijeme mog „odsustva“ svi građani biti razigrani, dobri, raspjevani i kao velika većina djece i roditelja koji su danas sudjelovali u povorci koja je prošla kroz grad. Isto tako moram se zahvaliti Dori Hanižar, DND-u Našice, tetama iz vrtića Zvončić, roditeljima i prvenstveno djeci koja su svojim maštovitim likovima Našice učinili vrlo zabavnim i smiješnim mjestom. Isto tako zahvalio bih i našičkim policajcima koji su osiguravali povorku, i koji to redovito čine iz godine u godinu kako bi sve prošlo u najboljem redu. Za kraj mogu reći da sam izrazito zadovoljan velikim odazivom, na što je svakako utjecalo i lijepo i sunčano vrijeme te smo na taj način uspjeli svi skupa priuštiti svoj djeci lijepu i ugodnu zabavu. „ – rekao je gradonačelnik Krešimir Žagar.