Blog

ZA PRSTE POLIZATI DJEČJA KUHARICA ZA ZDRAVA I JEDNOSTAVNA JELA

Savez društava Naša djeca Hrvatske je u okviru svojih aktivnosti na području prevencije pretilosti u djece te promociji zdravlja i zdravih stilova života objavio ilustriranu dječju kuharicu „Za prste polizati“. Kuharica će potaknut djecu da samostalno ili uz pomoć odraslih nauče pripremati zdrava i jednostavna jela. Kuharica „Za prste polizati“ nije samo zbirka recepata, već i zbirka svakodnevnih i zanimljivih priča djece Dunje i Lovre, koji djecu vode kroz ovu kuharicu. U kuharici se djeca mogu na poučan, informativan i zabavan način upoznati s raznovrsnim namirnicama, jelima i začinima, kako izgledaju, od kuda potječu i zašto su dobri. Kuharica će pomoći djeci u pripremi obroka te važnosti pravilne i raznolike prehrane. Buđenjem svijesti o zdravoj hrani probudit će se u djece i svijest o vlastitom zdravlju i ekologiji – svemu što je bitno za zdravo i sretno odrastanje i život. Kuharica je objavljena uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Predstavljanje dječje kuharice „Za prste polizati“ održat će se u četvrtak 26. veljače 2015. godine u 18,00 sati u dvorani Chilloutka u Ilici broj 15 u Zagrebu. Na promociji će govoriti predsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske, prof. dr. sc. Aida Salihagić Kadić, nutricionistica Jasmina Vrbanec, autorica Snježana Krpes te ilustratorica Nataša Gulin. Nakon promocije bit će i mala degustacija zdravih i jednostavnih jela iz kuharice.

Za sve dodatne informacije, slobodno nam se obratite:

Savez društava Naša djeca Hrvatske

Gospođa Snježana Krpes

Tel. 01/49 22 959

E-mail: info@savez-dnd.hr

O Savezu društava Naša djeca Hrvatske:Savez društava Naša djeca Hrvatske od 1950. godine okuplja, potiče i pruža pomoć osnovnim Društvima Naša djeca koja djeluju u gradovima i općinama diljem Hrvatske u akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu. U Hrvatskoj trenutno djeluje 96 Društava Naša djeca koja rade  na promociji i zagovaranju za dječja prava, provode raznovrsne i besplatne aktivnosti s djecom i za djecu te pružaju pomoć i podršku djeci i roditeljima u razvoju i odgoju djece. Od svog osnutka (1950.) do danas Savez je aktivan u provođenju brojnih humanitarnih akcija za socijalno osjetljivu djecu, za djecu pogođene ratnim stradanjima te prirodnim katastrofama.www.savez-dnd.hr

logo savezalogo nacionalne