Blog

POZIV NA 10. SUSRET DJEČJIH VIJEĆA HRVATSKE

Poštovani i dragi voditelji i djeco iz Dječjih vijeća, kao i članovi koordinacijskih odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“,pozivamo Vas na  jubilarni 10. Susret Dječjih vijeća Hrvatske koji će se ove godine održati u Ogulinu, “zavičaju bajke” i gradu prijatelju djece okruženom ljepotama planine Klek.

Susret će se održati u subotu, 10. svibnja 2014. u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i našeg domaćina Grada Ogulina te uz suradnju Koordinacijskog odbora akcije “Grad Ogulin – prijatelj djece” i Društva Naša djeca Ogulin. Financijski pokrovitelji Susreta su Grad Ogulin i Ministarstvo socijalne politike i mladih u okviru projekta “Aktivna dječja participacija u lokalnoj zajednici – rad Dječjih vijeća”.

Susret će se održati u znaku važnih obljetnica posvećenih djeci. Osim što ćemo obilježiti 10 Susret Dječjih vijeća i podsjetiti se slikom i riječju na sve dosadašnje Susrete, zajedničkim okupljanjem djece i odraslih iz Dječjih vijeća iz gradova i općina diljem Hrvatske imat ćemo prilike obilježiti i 15 godina akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece” i 25 godina od donošenja najvažnijeg svjetskog dokumenta za djecu – “Konvencije UN-a o pravima djeteta”.

Na Susretu će Dječja vijeća predstaviti svoje aktivnosti, bit će proglašeni Naj-projekti za 2014., izložbe o dječjim pravima i dosadašnjim susretima te organiziran nezaboravan obilazak bajkovitim Ogulinom i posjet Ivaninoj kući bajke, novootvorenom centru posvećenom najpoznatijoj hrvatskoj književnici za djecu Ivani Brlić-Mažuranić.

Očekujemo Vaše prijavnice do ponedjeljka, 28. travnja 2014.

Veselimo se susretu u Ogulinu!

Poziv 

Prijavni obrazac

Program

A na fotografijama Vam prenosimo samo djelić atmosfere s održanog sastanka u Ogulinu gdje su predstavnice Saveza društava Naša djeca Hrvatske u radnoj i ugodnoj atmosferi dočekale i Ogulinom provele članice Društva Naša djeca Ogulina i glasnogovornica Grada Ogulina gospođe: Ljiljana Kaurić, Anđelka Salopek i Karmela Matić.

Organizatori iz Saveza društava Naša djeca Hrvatske, Grada Ogulina i Društva Naša djeca Ogulin