Blog

PREDSTAVLJENA JEDINSTVENA MAPA DJEČJIH IGRALIŠTA U HRVATSKOJ

Predstavnici Društva „Naša djeca“ Opatija i Dječjeg gradskog vijeća grada Opatije jučer su u  Vili Antonio predstavili jedinstvenu Mapu dječjih igrališta u Republici Hrvatskoj. Tako je Grad Opatija postao prvi grad u Hrvatskoj koji ima Mapu dječjih igrališta – vodič kroz 31 igralište za djecu ucrtano na planu grada, s kratkim opisom i fotografijom te pravilima ponašanja na igralištima. Mapa je izrađena u sklopu projekta “Veliki i mali na Vijolici”  zahvaljujući financijskog potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, a u njenoj izradi sudjelovali su vijećnici VIII, IX i X saziva Dječjeg gradskog vijeća grada Opatije.

Govornici na prezentaciji bili su zamjenik gradonačelnika gsp. Fernando Kirigin, dopredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske i tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija gđa. Sanja Škorić,  dječja gradonačelnica Lea Leonarda Pašić i vijećnice X saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije Nina Žunić i Francesca Renner koje su se predstavile projektom „Dječjega igrališta – pravo i potreba svakoga djeteta“. Mape dječjih igrališta podijeljene se ustanovama koje skrbe o djeci, a dostupne su prostorijama DND-a Opatija za svu zainteresiranu djecu.

Sanja Škorić zahvalila se Parkovima d.o.o. i svim volonterima koji su sa svojim volonterskim doprinosom očistili zidove dječjeg igrališta Vijolica i pomogli u oslikavanju novog ruha što je isto bila aktivnost u sklopu projekta „Veliki i mali na Vijolici“.