Blog

PRIBLIŽAVA SE ZNANSTVENA KONFERENCIJA S MEĐUNARODNOM SURADNJOM „DIJETE, IGRA I STVARALAŠTVO“

Zagreb, 18. rujna 2015. – Filozofski fakultet u Splitu i Savez društava Naša djeca Hrvatske organizatori su znanstveno-stručne konferencije s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom “Dijete, igra, stvaralaštvo” koja će se održati u Splitu 24. i 25.rujna 2015. na Filozofskom fakultetu u Splitu, Put iza nove bolnice 10c.

Na Konferenciji će sudjelovati više od 200 uglednih sveučilišnih profesora i predavača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovačke, kao i djelatnika iz sustava ranog, predškolskog i osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja (odgojitelji, učitelji, profesori, stručni suradnici), djelatnika iz zdravstvenog sustava i sustava socijalne skrbi, volontera iz organizacija civilnog društva.

U dva dana program izlaganja Konferencije je podijeljen u četiri sekcije na teme: “Igra u obiteljskom i vrtićkom kontekstu”, “Igra, izražavanje i stvaranje u jezično-umjetničkom području, “Igra i stvaralaštvo u nastavi, izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima” i “Igra u posebnim uvjetima”. Bogata odgojna praksa bit će predstavljena u 12 radionica koje će razmatrati različita tematska područja igre i stvaralaštva djece poput prava djeteta na igru, simboličkih jezika, dječjeg stvaralaštva, igra i stvaralaštva u ranoj i predškolskoj dobi djece u odgojno-obrazovnim ustanovama, izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, igre kao terapijsko sredstvo te mnoge druge.

Osim radionica i izlaganja, na Konferenciji će biti organizirani i prateći sadržaji promocija knjiga I priručnika s igrama za djecu i odrasle. (“Budi dobar kao Jan” autorice Ivančice Tajsl te priručnika “Neka odrastanje bude dječja igra” u izdanju Saveza društava Naša djeca Hrvatske).

Pokrovitelji Konferencije su Grad Split i Sveučilište u Splitu, a potpomogli su je i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Turistička zajednica grada Splita i Turistička zajednica Hrvatske.

Detaljan program skupa pogledajte i preuzmite ovdje.

Kontakti za dodatne dodatne informacije:

Snježana Krpes prof.
Programska i organizacijska savjetnica
Savez DND Hrvatska
info @ savez-dnd.hr (bez razmaka)
Dr. sc. Branimir Mendeš
Viši predavač
Filozofski fakultet u Splitu
bmendes @ ffst.hr (bez razmaka)