Blog

PRIČA O JEDNOM MAČKU ODUŠEVILA DJECU I ODRASLE

Promocija knjige „Priča o jednom mačku“, najmačkastije događanje priređeno ikada u Koprivnici, osvojilo je srca i malih i velikih posjetitelja. U dvorani Doma mladih tražilo se mjesto više, a umjesto ulaznica pokazivale su se plišane i krpene mačke. Oni odvažniji poslušali su preporuku Društva naša djeca Koprivnica i  u kutijama i košarama donijeli i svoje prave kućne ljubimce koji su naravno izazvali veliku pažnju. Gricku, Pixija i ostale mačkice djeca su radosno mazila, a snimljene su i brojne fotografije. Doživljaji Mačka kojeg je uprizorila lutkarska skupina Kopriva pec,pec oduševila je mališane i njihove roditelje, djedove i bake pa je malim glumcima u dobi od 6 do 14 godina upućen dugotrajni pljesak.

Oduševila je i knjiga koja objedinjuje ilustriranu priču Nevenke Habijan, scenarij za lutkarsku predstavu s uputama za izradu vlastitih lutaka koje je priredila Tigrena Csik, CD- priče za laku noć i DVD sa snimkom predstave. Prema riječima Jadranke Lakuš, predsjednice DND Koprivnica, knjiga je rezultat mašte, kreativnosti, stručnosti i nadasve entuzijazma volontera iz DND, prvenstveno Tigrene Csik koja je na projektu okupila vrsne suradnike među kojima su i zaposlenici Tiskare Baltazar, sunakladnika knjige. Neobičnu knjigu čiji izlazak na svjetlo dana je omogućio i Grad Koprivnica, a koja omogućava veliku interakciju djece i odraslih prate i ručno izrađene ginjole, pa sada djeca mogu kod kuće, u vrtićima i u školi prirediti i vlastite lutkarske predstave.

Slatku notu veselom događanju dali su i medenjaci u obliku mački koje su izradili spretni slastičari iz koprivničke Obrtničke škole.