Blog

PRIDRUŽITE SE AKCIJI „PUN KOFER PRIJATELJSTVA“ ZA DJECU IZ POPLAVLJENIH PODRUČJA

Na inicijativu Društva Naša djeca Grada Vinkovaca, Savez društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s Društvima Naša djeca iz cijele Hrvatske pokreće zajedničku humanitarnu akciju „Pun kofer prijateljstva“ za djecu s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije.

Nositelj akcije je Društvo Naša djeca Grada Vinkovaca koje se zajedno s Društvom psihologa Vukovarsko-srijemske županije od samog početka proglašenja stanja katastrofe u Vukovarsko-srijemskoj županiji zauzelo za djecu s poplavljenih područja kako bi im se organiziralo kvalitetno provedeno slobodno vrijeme i pružilo adekvatnu psihosocijalnu pomoć.

Cilj ove akcije je osigurati svakom djetetu poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije pojedinačno putnu torbu (kofer) s najosnovnijim osobnim stvarima za svaku priliku. S obzirom na to da se djeca i njihove obitelji neće moći vratiti kući još nekoliko mjeseci, a u tom periodu će mijenjati adrese na kojima će boraviti, želimo im olakšati život “ptica selica” do povratka njihovim domovima.

Akcija će službeno započeti 15. rujna te će trajati do 15. listopada 2014. godine, a po potrebi će se i nastaviti.

Kako će se puniti koferi prijateljstva?

Svako Društvo Naša djeca će osigurati kofer (na kotačiće) i odabrati svoj način na koji će napuniti kofer po danoj specifikaciji za točno određeno dijete. Prikupljene osobne stvari će biti nove i prema točnim potrebama djeteta (dob, spol, veličina). Svako Društvo Naša djeca je odgovorno da na kraju akcije kofer bude pun i dostavljen organizatoru akcije do 15. listopada 2014. Svečano uručivanje kofera djeci održat će se na 19. Smotri dječjeg stvaralaštva u Vinkovcima, (17.-19.10.2014.) u nedjelju, 19. listopada 2014. iza revijalnog dijela Smotre.

Od 1993. svake se godine u drugom gradu-domaćinu održava Smotra dječjeg stvaralaštva pod nazivom “Radost, igra i stvaralaštvo djece”. Na smotrama dječjeg stvaralaštva sudjeluje preko 1000 djece i voditelja iz brojnih Društava Naša djeca diljem Hrvatske gdje djeca prikazuju svoja najbolja likovna, plesna, scenska, recitatorska, lutkarska, glazbena, novinarska i filmska dostignuća ostvarena tijekom godine u Društvima Naša djeca.

Za sve dodatne informacije, slobodno nam se obratite:

Društvo Naša djeca grada Vinkovaca               

Predsjednik, gospodin Mario Perković

Tel. 098/177 2094

E-mail: dnd.vkci@gmail.com

Savez društava Naša djeca Hrvatske

Gospođa Snježana Krpes

Tel. 01/49 22 959

E-mail: info@savez-dnd.hr

 

LOGO PUN KOFER PRIJATELJSTVA