Blog

DOBRO JUTRO, HRVATSKA U AKCIJI “PUN KOFER PRIJATELJSTVA” ZA DJECU U POPLAVLJENIM PODRUČJIMA HRVATSKE

Akcija “Pun kofer prijateljstva” pokrenuta je na inicijativu Saveza i  Društva Naša djeca Grada Vinkovaca, cilj ove hvalevrijedne akcije je osigurati svakom djetetu s  poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije pojedinačno putnu torbu (kofer) s najosnovnijim osobnim stvarima za svaku priliku. Djeca i njihove obitelji se neće moći vratiti domovima po još nekoliko mjeseci, u tom će periodu često mijenjati adrese boravka te im se na ovaj način pokušava olakšati život “ptica selica”. Tako su: Dora, Noa i Marko napunili kofer za djevojčicu Anu. Svi koji su danas gledali emisiju  Dobro jutro, Hrvatska imali su priliku pobliže se upoznati s humanitarnom akcijom “Pun kofer prijateljstva”.  Nju je predstavila predsjednica Saveza Društava Naša djeca prof. dr. sc. Aida Salihagić Kadić koja  je objasnila kako će se puniti koferi prijateljstva i kako se građani mogu uključiti. Svako Društvo Naša djeca, organizacija ili pojedinac koji se uključe u ovu humanitarnu akciju je odgovorno da na kraju akcije kofer bude pun i dostavljen organizatoru akcije u Vinkovce ili Gunju. Prvi prikupljeni koferi prijateljstva bit će djeci svečano uručeni na predstojećoj 19. Smotri dječjeg stvaralaštva u Vinkovcima u nedjelju, 19. listopada 2014. iza revijalnog dijela Smotre. Do početka Smotre  još ovaj tjedan koferi se mogu slati na adresu:

DRUŠTVO NAŠA DJECA VINKOVCI

Ulica bana Josipa Jelačića 128

32100 Vinkovci

Iza toga datuma kofere možete slati na:

DRUŠTVO NAŠA DJECA VINKOVCI

(IGRAONICA „GANJA“)

OŠ ANTUNA I STJEPANA RADIĆA

Miroslava Krleže 2

32260 Gunja

Dosad je prikupljeno 40-ak kofera, cilj nam je da do kraja godine prikupimo kofere za svu djecu, njih 139 s popisa.

Za sve potrebne informacije slobodno nam se obratite na info@savez-dnd.hr  ili koordinatorima u DND Vinkovci na dnd.vkci@gmail.com

Zahvaljujemo našim malim prijateljima: Marku, Dori i Noi, mamama Ireni i Karmeli i cjelokupnoj ekipi emisije “Dobro jutro, Hrvatska”.

Link na kojem možete pogledati kako je sve to izgledalo jutros u prostorijama Saveza društva Naša djeca: