Blog

PRIGODNI PROGRAMI ZA DJECU U GRADU POREČU

Grinčev slatki kutak u Selu Djeda Mraza na Porečkoj bajci bio je već prvog dana nezaobilazna točka djeci – ne samo onoj koja svoje slobodno vrijeme provode u kreativnim radionicama DND-a, nego i svoj drugoj djeci koja su zavirila u preobraženu dvoranu ”Veli Jože”. Šareni kutak miriši na keksiće koje je za DND pripremila i darovala Katica Kate Sinožić iz restorana ”Kaštel” u Žbandaju. Ali, blagdanski keksići nisu dovršeni – nude ih djeci na bojanje i ukrašavanje jestivim bojama, pa onda i kušanje.

Mali ”slastičari” uživaju podjednako u nanošenju boja i degustiranju svojih radova. A po slatku energiju dolaze i plesačice DND-a koje pune pozornicu u Velom Joži. U programu Bajke sudjeluje nekoliko naših plesnih grupa.

No, to nije sve. Porečka bajka završava u četvrtak, a već u subotu smo u kazalištu. DND je producirao još jednu prazničnu predstavu za djecu – glumci su djeca iz Dramske radionice, tekst je napisala voditeljica plesa Ivana Domazet, scenografiju je izradio naš barba Jovica Gostojić, dio kostima posudila im je udruga Društvo prijatelja Giostre, odrasli su glumci iz udruge USB i giostranti. Predstavu ćemo ponoviti u utorak i srijedu (22. i 23. prosinca) u dopodnevnim satima, prema unaprijed utvrđenom rasporedu u dogovoru s vrtićima i školama.

A ni to nije sve. U nedjelju 20. prosinca u kazalištu pripremaju  15. dječji festival Veseli glasi/Voci allegre.