Blog

PRIPOVJEDAČICE SU SPREMNE ZA NOVU SEZONU „BAJKAONICE“ , A VI?

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske proteklog je vikenda (20.-22. 09.2019.) održao u Šibeniku  edukaciju volontera/pripovjedača u sklopu programa „Bajkaonica“.

Program „Bajkaonica“ je treću godinu za redom sastavni dio društveno odgovornog projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“ koju Savez DND provodi zajedno s partnerom, tvrtkom NIVEA s ciljem naglašavanja važnosti igre za dječji razvoj. Time se  želi doprinijeti stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske.

Cilj “Bajkaonice ”je što veći broj djece uvesti u čaroban svijet bajki kroz pripovijedanje educiranih pripovjedača kako bi potaknuli djecu na razmišljanje, kreativnost, maštu i razigranost. Ukratko, sve od velike važnosti za razvoj jednog malog čovjeka. Vođeni tim ciljem, ove godine se program „Bajkaonica“  proširio i na otoke i Dalmaciju. Tako su se uključili:  DND Cres, Mali Lošinj, Omiš, Dubrovnik i Šibenik zajedno sa svojih 14 novih pripovjedačica.

Trodnevnu, ovogodišnju edukaciju u Šibeniku su vodili Dijana Zorić, suosnivačica Laboratorija zabave i suorganizatorica STORYinga, međunarodnog storytelling festivala te Zijah Sokolović, dramski pisac, redatelj i profesor glume.

Na edukaciji su sudjelovala 24 Društva sa 47 polaznika koji su mogli saznati sve o načinima pripovijedanja. Kako izabrati priču, rekvizit te doznati o svemu što je bitno za pripovijedanje, a sve to kako bi bili spremni provoditi  „Bajkaonice“ za djecu u svojim lokalnim sredinama.

Sudionici edukacije nisu mogli sakriti oduševljenje:

 „Najveći dobitak ove edukacije? Zijah Sokolović!!! Legenda!!!Vrh!! Čovjek za uživati s njim u društvu…toliko profesionalan i zabavan“

„Ono što je Zijah dao ovom edukacijom je neprocjenjivo…toliko znanja, a opet je to prenio na jako zabavan i simpatičan način…to su odlike profesionalnog glumca. Hvala što nas je uveo u kazalište!“

„Od samog početka edukacije mogu reći da sam oduševljena. U svakom trenutku sam doslovno uživala i moram istaknuti koliko me dojmila predavačica Dijana Zorić.

Želimo zahvaliti našim domaćinima iz  Društva „Naša djeca“ Šibenik i Gradu Šibeniku koji su nam ovaj boravak u Šibeniku učinili jako ugodnim, knjižnici „Juraj Šižgorić“, Osnovnoj školi Juraj Dalmatinac, hotelu Jadran te voditeljima Dijani Zorić i Zijahu Sokoloviću i naravno, našem vjernom partneru NIVEA-i.

     

A sada….. PRIPREMA, POZOR, SLUŠAJ!

 

                                                                               Savez Društava „Naša djeca“ Hrvatske