Blog

Proljetna priredba i Cvjetni korzo Društva „Naša djeca“ Slatina

Tradicionalna Proljetna priredba, u organizaciji Društva „Naša djeca“ Slatina, održana je 3. svibnja 2018. godine u Pučkom otvorenom učilištu Slatina.

Posjetitelje priredbe pozdravila je predsjednica DND-a Slatina Snježana Pačarić, a slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, dugogodišnji član Udruge, prigodnim riječima otvorio je Proljetnu priredbu.

Voditelji priredbe, Leon i Donatella, vješto su posjetitelje vodili proljetnim svijetom najavljivanjem plesnih, pjevačkih i dramsko-scenskih točaka. Na Priredbi su svojim plesnim, pjevačkim i recitatorskim točkama sudjelovali polaznici Dječjeg vrtića Suncokret s Područnim odjelom Mikleuš i Dječjeg vrtića Zeko, kao i učenici Osnovne škole Eugena Kumičića i Osnovne škole Josipa Kozarca. Na priredbi su se s pjesmicama predstavili i polaznici DND Dječjih kutaka „Veseli sat“ Josipovo, Nova Bukovica, Senkovac i Slatina.

Tehničku pomoć i podršku pružili su Grad Slatina, Radio Slatina, glazbena skupina Čista petica, djelatnici Pučkog otvorenog učilišta i volonteri Društva „Naša djeca„ Slatina. Novac od prodaje ulaznica bio je namijenjen nabavci materijala za Cvjetni korzo. Mali i veliki sudionici osladili su se čokoladama, nakon svog nastupa. Čestitamo djeci i voditeljima na izuzetnim nastupima.

Detaljnije pogledajte na: http://marinianis.tv/8042/

http://dnd-slatina.hr/proljetna-priredba-dnd-a-skola-i-vrtica-3-5-2018/

http://www.radioslatina.hr/odrzana-tradicionalna-proljetna-priredba-u-organizaciji-drustva-nasa-djeca-slatina/

http://domovina333.blogspot.hr/2018/05/fotogalerija-proljetna-priredba-drustva.html

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10155234310040940&type=3

https://www.facebook.com/marinianis/photos/?tab=album&album_id=1536808839780914

Cvjetni korzo

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Slatine, Hrvatskom poljoprivredno-šumarskom savjetodavnom službom Slatina i gradom Slatina, Društvo „Naša djeca“ Slatina organiziralo je, 6. svibnja 2018. godine, tradicionalni Cvjetni korzo. Tema ovogodišnjeg Cvjetnog korza bile su Tratinčice.

U cvjetnoj povorci, koju je predvodila Gradska glazba, sudjelovalo je oko 330 tratinčica koje su pokazale svoje proljetne boje kostima. Povorka je prošla slatinskim ulicama i gradskim parkom u kojoj se odvijao Sajam cvijeća i Sajam slastica te se zaustavila na rukometnom igralištu kako bi se sve tratinčice s voditeljicama i posjetiteljima Korza fotografirale. Uslijedili su nastupi DND Dječjih kutaka, Dječjeg vrtića Suncokret (s područnim odjelom Mikleuš), Dječjeg vrtića Zeko, OŠ E. Kumičića (PŠ Josipovo), OŠ J. Kozarca (PŠ Novi Senkovac) te OŠ Davorin Trstenjak Čađavica (PŠ Noskovci).

Kostime tratinčica stvarali su odgajatelji, učitelji i volonteri DND-a Slatina, a vrijedni volonteri Volonterskih klubova OŠ E. Kumičića, OŠ J. Kozarca i Industrijsko-obrtničke škole sudjelovali su pratnji povorke te brizi o sigurnosti djece tijekom šetnje gradom. Volonteri volonterskih klubova uključili se u okviru realizacije projekta „Volontiram, srce diram“ kojeg financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Prvi Cvjetni korzo u Slatini bio je održan 1958. godine, stoga s ponosom možemo reći da smo proslavili šezdeseti rođendan Cvjetnog korza u Slatini.

Fotografije pogledajte na: http://dnd-slatina.hr/cvjetni-korzo-u-slatini-6-5-2018/

http://www.radioslatina.hr/odrzan-tradicionalni-cvjetni-korzo-po-prvi-puta-na-temu-tratincica/

https://www.icv.hr/2018/05/foto-slatinski-cvjetni-korzo-oko-330-djevojcica-i-djecaka-sudjelovalo-u-cvjetnoj-povorci/

https://www.facebook.com/pg/marinianis/photos/?tab=album&album_id=1539798416148623

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10155237390220940&type=3