Blog

PROSLAVA DANA OŠ LIPIK I OSTALE VIJESTI IZ GRADA LIPIKA

Povodom svečanog obilježavanja Dana Osnovne škole Lipik 29. svibnja u dvorani škole održan je prigodni program te su nagrađeni najbolji učenici i njihovi mentori. 

Uvodno se roditeljima, učiteljima i učenicima obratila ravnateljicaKlaudija Kovač koja je rekla kako na kraju prve godine u kojoj je imala ravnateljsku ulogu može istaknuti zadovoljstvo, ali i izazov i obvezu biti dostojna sljedbenica svojih prethodnika. “KolegiceSanda Ivanović zadovoljstvo je i olakšica nastaviti već utabanim stazama.”, rekla je ravnateljica Kovač i zahvalila svim suradnicima, kao i Požeško-slavonskoj županiji kao osnivaču te Gradu Lipiku koji prepoznaje njihove aktivnosti. Programu su nazočili i zamjenik župana Ferdinand Troha te gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasanakoji su čestitali dan škole, zaželjeli svim osmašima puno uspjeha u daljnjem školovanju te iskazali podršku u daljnjoj suradnji s ciljem da u školi osiguraju što bolje uvijete.

Osnovna škola Lipik imala je ove školske godine tri sudionika na državnim natjecanjima.Dino Ciciliot osvojio je 2. mjesto na državnom natjecanju iz talijanskog jezika mentorica je bila Blanka GrubićElena Tutić sudjelovala je na državnom natjecanju iz likovne kulture, mentorica Andrea Gašparec-Dražić, a Vedran Kelemen poveo je malonogometnu ekipu koju su činili učenici sedmog i osmog razreda na državno prvenstvo u Poreču gdje su osvojili peto mjesto. Na županijskoj razini Osnovna škola Lipik ima dva druga mjesta iz matematike i hrvatskog jezika. Iz matematike, mentorica Sanda Polenus vodila je Ilonu Čukelj, a Ana Knežević bila je mentor Luciji Colosetti iz hrvatskog jezika.
Uz priznanja učenicima i njihovim mentorima dodijeljene su i nagrade za međurazredna natjecanja. Za sportaša godine Osnovne škole Lipik izabran je Franko Zandona.

U prigodnom programu koji je vodila učenica Elena Tutić nastupio je veliki i mali zbor OŠ Lipik koji vodi profesorica Jadranka Radonić – Sirovica, svoje vještine pjevanja pokazali suKlara Rajković i Teo Duvnjak,pobjednici školske inačice showa “Tvoje lice zvuči poznati”, a plesali su učenici 2.a razreda, pobjednici projekta “Radost dječjeg plesa.”. Održan je sportski dio u kojem su učenici demonstrirali što su naučili pod tjelesnom kulturom.

FOTOGALERIJA DAN OSNOVNE ŠKOLE LIPIK (29.5.2015.)

POMOĆ UKRAJINSKOJ DJECI POVEZALA DOBRE LJUDE IZ SPLITA, LIPIKA I PAKRACA

Članak pogledajte na linku:

http://www.compas.com.hr/clanak/1/980/pomoc-ukrajinskoj-djeci-povezala-dobre-ljude-iz-splita-lipika-i-pakraca.html