Blog

PROSLAVLJEN DAN GRADA SLATINE UZ ŠESTU PO REDU ROLIJADU, POGLEDAJMO KAKO JE BILO

Prekrasno subotnje prijepodne 1. rujna 2018. godine Gradu Slatini za spomendan, po šesti put održana je Rolijada za Dan grada. Na Rolijadi se okupilo oko tridesetak mališana i nešto starije djece koji su jurili (neki malo brže, neki malo sporije) stazom koju su za njih složili članovi Atletskog kluba Slatina i članice Društva “Naša djeca” Slatina.

Šestu Rolijadu za Dan grada otvorila je zamjenica gradonačelnika, gđa Sanja Mrzljak Jovanić čestitavši djeci i roditeljima u ime gradonačelnika i svoje osobno ime Dan grada poželjevši im puno uspjeha u utrci. Nakon postavljanja staze i zagrijavanja mališana, prof. Ivan Drokan upoznao je natjecatelje i njihove roditelje sa stazom i pravilima natjecanja. Djeca su se natjecala u sljedećim kategorijama: guralice, bicikli s pomoćnim kotačima, role do 6. godina, role 1. i 2 razred, role 3. i 4. razred, role od 5. razreda, bicikli bez pomoćnih kotača, romobili i od prošle godine uvedena kategorija hoverboard. Na startu, djeci su davale upute i bodrile ih članice Društva “Naša djeca” Slatina teta Marinela i ekipa, vrijeme je mjerila teta Tamara, a na cilju svu djecu dočekala je “teta pazilica”.  Svu djecu na cilju raširenih ruku dočekala članica Renata i zaustavila ih kako se pri prolasku kroz cilj ne bi ozlijedila.

Za pomoć u organizaciji i logistiku bile su zadužene članice Martina, Danijela, Rada, Ana, Marinela, Renata, Tamara, Ivana i Sandra. Svakom djetetu djevojka Lara Grahovac vozeći se ispred njih rolama pokazivala je stazu motivirajući ih za što bolji plasman na natjecanju. Nakon okrijepe voćem i vodom, svi natjecatelji nagrađeni su priznanjima, a svi su dobili i nagradu Pučkog učilišta grada Slatine – besplatnu ulaznicu za crtani film 1.9. u prekrasno obnovljenom slatinskom kinu. Prizanja djeci dodijelili su predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine i predstavnik Turističke zajednice grada Slatine gospodin Dario Vrbaslija i prof. Ivan Drokan uz asistenciju članica Društva “Naša djeca” Slatina.

Zahvale za dobru organizaciju šeste po redu Rolijade idu Atletskom klubu Slatina i prof. Ivanu Drokanu, volonterkama Društva “Naša djeca” Slatina, Gradu Slatini, Turističkoj zajednici Grada Slatine, tetama iz NTL-a broj 12, Caffe baru Fontana vl. Stjepan Turek, Opal d.o.o. i Romeu Kireta te Javnoj vatrogasnoj postrojbi Slatina.

Neposredno prije Rolijade obavljeno je izvlačenje dobitne tombole organizirane tijekom Festivala 24.8.2018. Djevojčica Korina iz prozirne posudice izvukla je nekome sretni broj 71. Dobitnik tombole putovat će zajedno s pobjednicima Festivala mladih slatinskih talenata 2018. u Beč, u zabavni park Prater. Po završetku natjecanja svu djecu, a i roditelje obradovao je tzv. napuhanac kojeg je za djecu organizirala Turistička zajednica Grada Slatine. Sljedeću Rolijadu najavljujemo za 31. kolovoza 2019. godine pa pozivamo dječicu i roditelje da počnu trenirati i da si u kalendaru zabilježe ovaj datum kako bi si unaprijed isplanirali vrijeme za sudjelovanje na sedmoj Rolijadi povodom Dana Grada.