Blog

PUNO UZBUĐENJA NA KRAJU PROŠLOG TJEDNA

Dio djece iz plesnih radionica DND-a i mali streličari početnici imali su krajem tjedna prilike napuniti svoje male baterije drugačijim iskustvom od uobičajenoga.

Ožujak je u pravilu za plesačice i plesače mjesec odlaska na nacionalne kvalifikacije za Dance star u Poreču u svibnju. Za kvalifikacije u Zagrebu Adila Bidžos spremala je svoju skupinu Lollipop, Elisabeth Wertheim skupinu Jump, a Ivana Domazet Zvjezdice – sve tri skupine zasjale su na plesnom podiju u konkurenciji domaćih i inozemnih škola plesa i – kvalificirale se za nastup u Poreču. Premda je najvažnije sudjelovati, bez nepotrebne skromnosti priznajemo da su u različitim kategorijama Zvjezdice bile prve i druge, Lollipop treće i Jump prve. Ivana Domazet je za solo nastup pripremila posebno talentiranu Zvjezdicu Ninu Cerin, koja je u kategoriji lyrical solo osvojila prvo mjesto. Natjecanje je trajalo tri dana, bilo je naporno, ali bilo je i prilike za zajedničke šetnje Zagrebom, obilazak Muzeja iluzija – druženje, razmjenu iskustava s drugim malim i velikim plesačima i plesačicama.

2(2)

Uzbuđenja nije nedostajalo ni malim porečkim streličarima, koji vještinu streličarstva treniraju tek 20 sati s Fredijem Stojnićem i uz pomoć Jovice Gostojića. Trener je djecu poveo u posjet Streličarskom klubu Rijeka, jednom od najdugovječnijih u Hrvatskoj. Sandro Hrast posudio je za izlet kombi, a u Rijeci su ih dočekale legende hrvatskog streličarstva, danas treneri Hrvoje Šarić, Velibor Mitrović i streličari sličnog uzrasta, među kojima i državna prvakinja. Razgledanje kluba, pucanje u pravim klupskim uvjetima, druženje, razgledavanje starih lukova i strijela, trofeja, priznanja – informacija i utisaka dovoljno za tjedan dana.