Blog

RADIONICA FOTOGRAFIRANJA “PHOTOWALK” DAMIRA HOYKE U PROGRAMU “MORE JE ZA SVAKO DIJETE”

Ovaj vikend  na Malom Lošinju poznati fotograf i umjetnik Damir Hoyka zajedno sa svojim kćerkama Zoem i Tijom poklonio edukativnu radionicu Photowalk djeci, sudionicima programa besplatnog ljetovanja“More je za svako dijete” u organizaciji Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske.

U fotografskoj šetnji parkom i šumom uz more djeca su naučila kako odabrati i onda fotografirati svoj najbolje do sad uhvaćen fotografski kadar. Cilj radionice je bio svladati osnove kadriranja u fotografiji, kako uočiti motiv, snimiti ga kompozicijski unutar kadra te dobiti povratne informacije od umjetnika Hoyke i njegovih asistentica, kako popraviti kadar i obraditi ga.

Radionica “Photowalk”dio je programa besplatnog ljetovanja za djecu slabijeg imovinskog statusa “More je za svako dijete” koji je Savez društava “Naša djeca” Hrvatske pokrenuo ove godine, zahvaljujući tvrtkama prijateljima koje su donirale smještaj djece na Malom Lošinju, prijevoz i prehranu, kao i građanima koji su se odazvali humanitarnoj akciji.

Tako u jeku sezone od 12. do 19. srpnja 2023. ljetuju u Hotelu Vespera u Malom Lošinju besplatno ljetuje 32 djece iz Desinića, Gospića, Kutine, Ogulina, Ozlja, Petrovskog, Petrinje, Radoboja, Slatine, Sv. Ivana Zeline, Križa i Vukovara.

Uz kupanje i sunčanje, djeca imaju i brojne edukativne radionice (o dječjim pravima, ugostiteljskim kompetencijama, pripovjedaonice, likovno-kreativne radionice, škola plivanja) kojima jačaju svoje kreativne potencijalne, ali i mentalno-komunikacijske vještine i otpornost.

Radionica Photowalk s umjetnikom Damirom Hoykom, uvelike je pomogla u tome i obogatila program “More je za svako dijete”. Tjedan dana kupanja, druženja, plivanja i odrastanja ostaje u sjećanju djeteta za cijeli život te djeci u okviru ovog humanitarnog programa da je neprocjenjivu vrijednost – a to je nadu u bolje sutra!

Sve potrebne informacije o programu More je za svako dijete te radionicama s djecom, možete vidjeti na stranici www.morejezasvakodijete.hr kao i na FB stranici Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske.