Blog

OMILJENA LJETNA RADIONICA U JASKI

O interesu Jaskanaca za ovaj projekt, ali i trudu organizatora iz Društva “Naša djeca” Jastrebarsko najviše govore brojke. Kroz 31 aktivnost ove je godine ukupno prošlo 419 djece, od čega 288 osnovnoškolaca i 131 dijete predškolskog uzrasta.

Najpopularniju aktivnost, školu plivanja, ove je godine završilo 160 djece s područja Jastrebarskog i 34 djece iz Klinča Sela, čime se ponovno pokazalo koliko je taj program poželjan, ali i potreban.

Škola plivanja ponovno je organizirana za djecu od 5 do 10 godina starosti, a polaznici su prošli stručnu obuku na bazenu u Utrinama, sve uz podršku Grada Jastrebarskog, Zagrebačke županije i Ministarstva turizma i sporta.

No nije Škola plivanja jedini vodeni sport kojim su se djeca dobila priliku baviti, nastavilo se, naime, i sa Školom jedrenja i veslanja, u čemu su mališani posebno uživali.

Novost ove godine bila je Škola košarke koja se vratila nakon kraće pauze, a provodio ju je Košarkaški klub Jaska. Potpuno nova aktivnost za školarce bila je radionica španjolskog jezika – Viva Espana, a za vrtićance je uvedena Škola rolanja, rukometa i karatea, kao i dramska radionica.

Uz sve to, provele su se i višegodišnje aktivnosti, plesna radionica, škola nogometa, škola duatlona, likovna radionica, škola šaha, informatička radionica, Mali znanstvenici, škola gimnastike i odbojke, lutkarska radionica, škola rukometa, karatea, streljaštva, stolnog tenisa, mažoret plesa, škola rolanja, penjanja na umjetnu stijenu, badmintona, tenisa, olimpijada starih igara, radionica plesa na svili, dramska radionica, škola orijentacijskog trčanja, kreativna radionica, škola streličarstva.

I polaznici dječjih vrtića okušali su se u brojnim aktivnostima, na Malim znanstvenicima, likovnoj radionici, školi mažoret plesa, stolnog tenisa i tenisa, plesnoj radionici, školi gimnastike, kao i radionici plesa na svili.

Ljetna igraonica započela je prije dvadeset i jednu godinu, na inicijativu gradonačelnika Zvonimira Novosela i pokretača projekta Domagoja Šlata, a danas je s ponosom organizira Društvo naša djeca Jastrebarsko čija predsjednica Nikolina Ribarić s ponosom ističe kako prema statistici svako treće dijete s područja Jastrebarskog polazi Ljetnu i Zimsku igraonicu, a kad je riječ o djeci starosti između 5 i 10 godina ta brojka je i puno veća, odnosno više od 50% jaskanskih mališana te dobi sudjeluje u ljetnim i zimskim aktivnostima.

Ljetna igraonica simbol je Jaske, zahvaljujući interesu djece, ali i roditelja koji su prepoznali našu želju da djeci pružimo kvalitetnu mogućnost provođenja slobodnog vremena i potičemo ih na kreativnost, sport i druženje. Hvala svima koji nam u tome daju podršku, ali i povjerenje!“, zaključila je Nikolina Ribarić.