Blog

LJETNE RADIONICE U SKLOPU PROGRAMA “MORE JE ZA SVAKO DIJETE”

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske organizacija je koja ima bogato naslijeđe u provođenju organiziranih ljetovanja za djecu po čemu nas brojne generacije i danas prepoznaju i to nas čini presretnima!  Zato smo ove godine ponovno pokrenuli ljetovanja!

Naša vizija besplatnog ljetovanje za što veći broj djece u Hrvatskoj čije obitelji jedva financijski pokrivaju troškove života postala je san. U sezoni 2023. s prvom grupom mališana postavili smo temelje programa „More je za svako dijete“. Pridružile su nam se tvrtke prijatelji uz čiju pomoć vodimo djecu na more! Zahvaljujemo svima koji su bili uz nas ove godine i omogućili mališanima more, jer “MORE JE ZA SVAKO DIJETE”.

Osim što smo poznati po tradiciji provođenja organiziranih ljetovanja, poznati smo i po najvećoj mreži volontera u Hrvatskoj koji jesu naše blago i naša snaga na terenu. Danas ćemo izdvojiti troje volontera iz redova Društava “Naša djeca” koji su svojom posebnom toplinom, entuzijazmom i ljubavi prema onom što rade, svim mališanima ovo ljetovanje učinili nezaboravnim iskustvom koje će pamtiti cijeli život. Hvala Sanja Puškarić Delač, Spomenka Topić i Krešimir Plantak Večerin u ime Saveza DND te u ime svih mališana čije ste vrijeme na moru obogatili i oplemenili.

Program “More je za svako dijete” obilovao je kvalitetnim sadržajem namijenjenim djeci koje je spomenuta trojka osmislila za ovaj program. Neke od radionica koje su provodili su: “Superjunaci u nama” i “Ledolomac” naše Sanje Puškarić Delač iz Društva “Naša djeca” Gospić, “Slični, a različiti” “Tko je kome po nečemu sličan” i igra “Talent show” našeg Krešimira Plantaka Večerina iz Društva “Naša djeca” Varaždin te “Recept za sreću” Spomenke Topić iz Društva “Naša djeca” Kutina i još brojne dr. aktivnosti.

Osim kvalitetnog i edukativnog sadržaja koji je na svakodnevnoj bazi pružen djeci, trojka ih je uspavljivala, igrala se s njima, što na kopnu, što na moru, učila plivati i najvažnije pružila im puno ljubavi i uspomena za cijeli život, što i je jedan od glavnih ciljeva programa “MORE JE ZA SVAKO DIJETE”.

Hvala vam naši DND-ovci!