Blog

SAMOBORSKI SU VRTIĆI KAO I UVIJEK NA FAŠNIKU BILI ODLIČNI, VESELI I ŠARENI

Maškare – kiša 1:0, rezultat je prvog okršaja vremenskih neprilika i dječjeg programa 188. Samoborskog fašnika. Više od 1000 maskiranih mališana otvorilo je program dječjeg Fašnika u subotu, 22. veljače 2014. godine.

Uz pomoć vrijednih Srakica pod šatorom su se družili Dječji zbor Bajka, Pisarovinske mažoretkinje, Dječji zbor Kikići i genijalci, PZ Zagrepčanke i dečki, Dječji zbor Bim-bam-bom, Plesna grupa Balans, Dječji vrtić Maslačak, Dječji vrtić Tratinčica iz Koprivnice, Štrumpfovi uz predstavu Tajna Lumenove knjižice i Klaun Ludek.

fasnik2014prvasubota186146

Paralelno se održavala i likovna radionica u maloj dvorani POU Samobor, a kiši unatoč brojni su roditelji s djecom iskoristili prvu fašničku subotu za jutarnji obilazak Slobodne fašničke republičke, uz obaveznu krafnu u jednoj ruci i kišobran u drugoj.

Šareni dječji kostimi i kišobrani bili su u prvom planu jutarnjeg dijela nedjeljnog programa Samoborskog fašnika. Djecu, roditelje i sve posjetitelje prvo su raspjevali dječji zborovi Pikići i Samoborček te gosti iz Koprivnice i Karlovca, a u podne je krenuo i uvijek veseo i zanimljiv program dječjih vrtića.

nedjeljajutro21185228

Unatoč upornoj kiši, gotovo više od 500 djece pokazalo je što su pripremili za ovogodišnji Fašnik. Tako se DV Obzor predstavio kao Green group, dok su se djeca iz DV Grigora Viteza predstavila u šest grupa kao Mali glazbenici, Stanovnici starog grada, Ekolozi, Labuđe jezero, Životinjski svijet i kao Stari grad Okić. Djeca iz DV Osmijeh ovaj su puta bili Suncokreti, a oni iz DV Potočić Gusari. Mali polaznici Dječjeg vrtića Izvor prikazali su samoborski tradiciju kao Kraluži i Licitari, a bile su tu i grupe Proljeće, EU zvjezdice, Čarolije šume Striborove te Cincilinići i Cincilinke.

 nedjeljajutro33185236

Uz pohvale na trudu, djeci i njihovim odgojiteljica pripale su krafne, a uz to još će dobiti i darove Podravke i Eurocoma te izlet autobusom kojei osigurava Grad Samobor.

Začin na cijeli program bio je nastup Jacquesa Houdeka i zbora Zagrebačka zvona, a oni koji se prošetali samoborskim trgovima i ulicama mogli su sudjelovati u likovnim radionicama na Trgu Matice hrvatske, zabavnim igrama te uživati u bogatoj ponudi slastica.