Blog

SASTANAK S LASTANOM NA VALENTINOVO U KUTINI

U prigodnom programu za Valentinovo, koji je organiziralo Pučko otvoreno učilište, nastupala je i Dramska skupina Društva Naša djeca Kutina sa scenskim igrokazom „Sastanak s Lastanom“. Članice dramske skupine Petra, Aleksandra, Barbara, Eva, Luna, Tina i Klara i njihove voditeljice Helena Ćosić i Snježana Krpes poigrale su se tinejdžerskim pitanjima i pismima upućenim Lastanu, poznatom liku iz školskog časopisa „Modre laste“.

U svojoj popularnoj rubrici „Među nama“ Lastan odgovara na različita pitanja generacija učenika već punih četrdeset i pet godina. Naravno, pitanja za Lastana ovaj put bila su ljubavna – što učiniti kada ti se sviđaju u isto vrijeme dvojica dječaka, kako skratiti vikend da što prije dođe ponedjeljak pa da vidiš voljenu osobu u školi, kako se riješiti nekoga kome si ti sviđaš, a on tebi ne, te kako privući pozornost dječaka koji te ne primjećuje. Lastan je u svojoj poznatoj duhovitoj maniri dao pregršt savjeta za zaljubljene, a gledateljima, umjesto ljubavnih savjeta, preporučio je recept za jedan ljubavni kolač. Za ljubavni kolač treba: prijateljstvo, jedan nježni zagrljaj, dva plašljiva srca, četiri crvena obraza, nježne riječi, mnogo topline, i najvažnije – treba ga pripremati i kušati svaki dan.

Hvala Lastanu na korisnim savjetima, a organizatorima i brojnim izvođačima na lijepom programu koji su pripremili učenici svih osnovnih kutinskih škola, Doma učenika, djeca iz dječjeg vrtića, KUD-a Ivančice, OGŠ „Borisa Papandopula“ i Festivalskog zbora „Neki novi klinci“.