Blog

SAVEZ DND I PREDSTAVNICI VELEPOSLANSTVA KRALJEVINE NIZOZEMSKE U SURADNJI S VOLONTERSKIM CENTROM ZAGREB “OBOJALI OSMIJEH DJECE U BOLNICI GOLJAK”

Prošle je godine pokrenuta  kampanja „Obojimo osmijeh djeteta u bolnici“ ona je svoje uspješno djelovanje nastavila prošli petak, 10. ožujka 2017.g. volonterskom akcijom u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama, Goljak 2, Zagreb.

Vrijednost kampanje prepoznali su predstavnici Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske te je njih ukupno 16-ero dalo svoj doprinos u obliku volonterskog rada kojim se obnovio i i uredio jedan veći dio bolničkog prostora, za koji se sama bolnica odlučila da im je najpotrebniji za  urediti. Predstavnici se, tradicionalno, svake godine na spomenuti datum uključuju u volonterske aktivnosti diljem svoje države, ali kao što i vidimo i šire. To je tradicija koju Nizozemci njeguju već godinama, ona započinje već u vrtićkoj dobi te njihov volonterski dan traje i dva dana. U volonterske aktivnosti se uključuju svi građani zajedno sa kraljevskom obitelji. Svakako tradicija vrijedna divljenje u koju se treba ugledati.  Vrijedni predstavnici veleposlanstva  uredili su i obojali dječji dnevni boravak koji se, ujedno koristi i kao blagovaonica, zatim hodnik, a kao točku na i uredili su i ušarenili dvorišne klupe koje su sada zasjale novim sjajem prikladnijim za dječje okruženje. Dan je uveselio i veleposlaničin ljubimac Fashion, na prošlogodisnjem volontiranju Veleposlanstva u Centru Silver, koji se bavi uzgojom, I  školovanjem pasa pomagača  u terapijske svrhe, veleposlanica je  na socijalizaciju u svoj dom primila jednog psa, koji je na ovogodišnjem volontiranju unio radost i veselje djeci te je pokazao značaj I ulogu pasa pomagača u terapiji djece i odraslih.

Aktivnost se provela u sklopu projekta Volonterskog centra Zagreb pod nazivom: „Širenje područje suradnje – korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva“ (IPA 2012) financiran od strane Europske unije te sufinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.“

Kampanja „Obojimo osmijeh djeteta u bolnici“ novija  je aktivnost u okviru programa humanizacije bolničkog liječenja djece „Za osmijeh djeteta u bolnici“ koja ima  cilj oplemeniti i uljepšati bolnički prostor bolnica diljem Hrvatske uključenih u Akciju „Za osmijeh djeteta u bolnici“, te ovisi o prikupljenim financijskim sredstvima.

Ovim putem se zahvaljujemo vrijednim akterima ove lijepe priče: predstavnicima veleposlanstva Kraljevine Nizozemske na čelu sa gospođom ambasadoricom Ellen Berends, osoblju “Specijalne bolnice za djecu s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama” Goljak 2, na čelu sa zamjenikom ravnatelja gospodinom  Ervinom Žučkom, dr.med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije te predsjednici Saveza DND prof.dr.sc. Aidi Salihagić-Kadić na njihovim doprinosima. Posebno hvala “Volonterskom centru Zagreb” koji je ovo sve omogućio i uvelike pridonio širenju kampanje “Obojimo osmijeh djeteta u bolnici”. Hvala našim dosadašnjim partnerima, donatorima i onima koji će se tek uključiti u ovu hvalevrijednu kampanju. Ponosni smo što možemo reći da nam je ovo četvrta po redu bolnica koju smo, ušarenili i uredili uz pomoć divnih ljudi, partnera i donatora. Idemo dalje!

U nastavku pogledajte kako su se naši dragi, novi prijatelji pošteno naradili i pri tome dobro zabavili volonterskom akcijom u bolnici Goljak.