Blog

SAVEZ DND OBILJEŽIO DJEČJI TJEDAN SA POZNATIM KVIZAŠIMA I PROMOVIRAO NOVU SLIKOVNICU “PRAVA SVAKOG DJETETA”

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske povodom 30 godina Konvencije UN-a o pravima djeteta  i 20 godina akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“  u 2019. je proveo brojne  prigodne aktivnosti u Dječjem tjednu u Gradu Zagrebu (07. – 13.10.2019.g. ). Tijekom Dječjeg tjedna Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske je u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje Grada Zagreba, Uredom Pravobraniteljice za djecu  RH i Hrvatskim kviz savezom organizirao  kvizove znanja „Prava svakog djeteta“ na temu dječjih prava s poznatim enigmatičarima iz Hrvatskog kviz saveza.

Kvizovi su organizirani za uzrast djece (trećeg i četvrtog) razreda osnovne škole i održali su se  10. i 11. listopada 2019. (četvrtak i petak) u Uredu Pravobraniteljice za djecu (Kuća dječjih prava), kojima ovim putem zahvaljujemo na gostoljubivosti, potpori i suradnji.

Tom prilikom se održala i svečana promocija reizdanja slikovnice „Prava svakog djeteta“ (10.10.), s tekstom Konvencije UN-a o pravima svakog djeteta dr. sc. Emila Paravine i crtežima ilustratorice Andree Petrlik Huseinović. Inovativnost slikovnice je i enigmatski dio, s kvizom o dječjim pravima, pitalicama, mozgalicama, rebusima, križaljkama na temu dječjih prava. Enigmatski dio, dodatak slikovnici, uredili su članovi Hrvatskog kviz  saveza na čelu s voditeljem tima, redateljem i enigmatičarom Marijom Kovačem te poznatom kvizašicom Petrom Lypolt, kojima ovim putem od srca zahvaljujemo i veselimo se nastavku suradnje. Slikovnica sadrži i audio CD koji na moderan i djeci blizak način govori o pravima djeteta, što će pridonijeti kvalitetnoj inkluziji slijepe i slabovidne djece  da se upoznaju s tekstom Konvencije UN-a o pravima djeteta.

Iza nas je jedan malo drugačiji Dječji tjedan na koji smo jako ponosni, a najbitnije od svega je da su djeca zadovoljna, o čemu svjedoče i ove fotografije, hvala Mirko Cvjetko i svima koji su bili dio ove lijepe priče.