Blog

DJEČJI TJEDAN U ZNAKU BROJNIH AKTIVNOSTI DILJEM HRVATSKE

S današnjim danom smo ušli u još jedan Dječji tjedan koji naši vrijedni DND-ovci obilježavaju diljem Hrvatske. Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND).

Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su:

  • usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu,
  • organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu,
  • pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece,
  • poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Moto Dječjeg tjedna je lijepa i prepoznatljiva izreka, koja izražava odnos odraslih prema djeci: Ljubav djeci prije svega! Pogledajte kakve se aktivnosti s djecom i za djecu odvijaju u vašim lokalnim sredinama i pridružite im se u još jednom bogatom Dječjem tjednu. Uključili su nam Društva “Naša djeca” iz: Bjelovara, Čazme, Skrada, Čakovca, Pleternice, Dugog Sela, Poreča, Ravne Gore, Vinkovaca, Lekenika, Svetog Križa, Koprivnice, Križevaca, Ogulina, Petrinje, KutineVirjaGospićaMača  i  Zaboka.   Pronađite vaše lokalno Društvo “Naša djeca” i uključite se u aktivnosti.

Dok će Savez Društava “Naša djeca” Hrvatske obilježiti Dječji tjedan u kvizaškom raspoloženju sa poznatim hrvatskim enigmatičarima i djecom u Kući dječjih prava i to u četvrtak i petak. Sve informacije su na naslovnom plakatu:-)