Blog

SAVEZ DRUŠTAVA NAŠA DJECA HRVATSKE DOBIO VRIJEDNU DONACIJU KNJIGA

Savez društava “Naša djeca” Hrvatske je dobio vrijednu donaciju 800 primjeraka knjige “A da se to dogodi tebi” Priručnik za odrastanje, koji je naša draga prijateljica i donatorica Irena Stanić Rašin 2014. godine koautorirala s psihologinjom Latinkom Basara. Knjige je donirala Hrvatska škola Boston.

Knjiga je namijenjena prvenstveno djevojčicama i dječacima u razdoblju puberteta i adolescencije, stilom koji im je prepoznatljiv, o situacijama s kojima se mogu identificirati, te ih potaknuti na razmišljanje i preispitivanje osobnih stavova. Sastoji se od 20 kratkih priča, koje na humorističan način opisuju i ozbiljne situacije, poput poremećaja prehrane i devijantnog ponašanja mladih, ovisnosti, bullyinga itd., kao i one učestalije, s kojima se susreće gotovo svako dijete – zaljubljivanje, zavist, traženje svojeg mjesta u obiteljskoj i školskoj sredini, kroz odnose s roditeljima, nastavnicima, vršnjacima i prijateljima. Svaka priča popraćena je stručnim komentarima psihologa, koji služe kao osvrt i objašnjenje problematike same priče. Knjiga ima 116 stranica i uključuje recenzije psihologinje prof. Ljubice Uvodić-Vranić i sveučilišne profesorice dr.sc.Vedrane Spajić-Vrkaš, te predgovor koautorice Irene Stanić Rašin (www.irenastanicrasin.com).

Po preporuci Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, knjiga se “može preporučiti učenicima, roditeljima i učiteljima/nastavnicima kao priručnik za odrastanje i obradu tema vezanih za problematiku odrastanja djece i mladih.” Hrvatsko knjižničarsko društvo uvrstilo ju je na Listu dobrih knjiga za mlade za 2014. godinu.

Ovim putem se zahvaljujemo od srca i veselimo što će ova edukativna i zanimljiva knjiga uveseliti brojnu djecu, a sigurni smo i odrasle.