Blog

SAVEZ DRUŠTAVA „NAŠA DJECA“ HRVATSKE I URED UNICEF-a U HRVATSKOJ NASTAVLJAJU JAČATI LOKALNE I REGIONALNE ZAJEDNICE ZA PROGRAM „GRADOVI I OPĆINE-PRIJATELJI DJECE“

Savez DND i Ured UNICEF-a za Hrvatsku 15.12.2021. potpisali su ugovor za novi partnerski projekt „Unaprjeđenje mehanizama praćenja stanja i postupaka lokalnih zajednica za ostvarivanje prava djeteta“, kojim nastavljaju suradnju i partnerstvo na programu „Gradovi i općine-prijatelji djece“.

Projekt će se provoditi sljedećih 18 mjeseci, a aktivnosti će biti namijenjene lokalnim koordinatorima u gradovima i općinama, zatim timovima ocjenjivača za dobivanje statusa „Prijatelj djece“, kao i reocjenjivanje statusa te članovima Središnjeg koordinacijskog odbora.  Tako će se kroz projekt implementirati nova metodologija, educirati ocjenjivači, razviti alati i priručnici za koordinatore o tome kako se uključiti i provoditi program, pratiti provedbu, kandidirati se za (re)ocjenjivanje statusa. Nizom edukacija i umrežavanjem ojačat će se uloga lokalnih i nacionalnih koordinatora u zagovaranju prava djece, praćenju, planiranju i provedbi programa „Gradovi i općine-prijatelji djece“ u lokalnim zajednicama te na nacionalnoj razini.

Odmah smo krenuli s aktivnostima te smo održali sastanak s voditeljicama za implementaciju metodologije i alata za praćenje te edukaciju ocjenjivača, dr.sc. Arijanom Mataga Tintor i izv.prof.dr.sc. Ivanom Borić.

 

 

Ovim će se projektom osigurati kvalitetni mehanizmi praćenja stanja i mjerenja truda koji zajednice ulažu u obitelji i djecu. Pojačanim ljudskim resursima i poboljšanim metodološkim instrumentima povećat će se efikasnost praćenja učinaka programa za djecu, što će osigurati općenito bolju kvalitetu života djece u Hrvatskoj te daljnji razvoj programa „Gradovi i općine-prijatelji djece.”