Blog

KAMPANJA DND-ovke LOKALKE i DND-ovci LOKALCI, BOŽICA ŠELIGA, DND ZAGORSKA SELA

Danas predstavljamo vrijednu volonterku Društva “Naša djeca” Zagorska Sela, gđu. Božicu Šeligu. Božica je po struci medicinska sestra, cijeli je svoj život posvetila pomaganju drugima, kako kažu njene kolegice DND-ovke uvijek je pozitivna i nesebično svoje vrijeme daruje drugima. Uvijek je tu, spremna smiriti napete situacije, ali i za bilo kakvu akciju, majstorica je u pečenju kolača koji se prodaju u humanitarne svrhe, aktivna je u Društvu od samog osnutka, 2019. Što kaže Božica o svojoj volonterskoj priči, pročitajte u nastavku:

1.   Koja je Vaša motivacija broj 1 za volontiranje u Društvu „Naša djeca“?

  • Ispunjava me kada mogu doprinijeti nečem pozitivnom i korisnom za dobrobit  djece.

2.   Kada i kako ste se odlučili volontirati?

  • Volontirati sam počela prije neke 3-4 god. kada smo osnovali DND Zagorska Sela. Tada smo krenule sa volonterskim akcijama od uređenja vatrogasnog doma, uređivanja dječjeg igrališta, sadnje ukrasnog drveća oko igrališta, raznih akcija na štandovima…

3.   Najdraže volontersko iskustvo, imate li ga, ako da koje je?

  • Svako volontersko iskustvo je pozitivno na svoj  način i posebno.

4.   Kako volonterski angažman oplemenjuje vaš život? Opišite nam neki svoj „feel good“ moment?

  • Volonterski angažman me ispunjava i čini me zadovoljnom i pozitivnom time da mogu na neki način doprinijeti lokalnoj zajednici, a time i budućnosti naše djece. Da im uljepšamo djetinjstvo koliko god je to moguće. Jedino što treba uložiti je svoje vrijeme i dobra volja!

5.   Smatrate li da svojim primjerom potičete druge na volontiranje, jeste li nekog već regrutirali u volonterske redove u Društvo „Naša djeca“?

– Smatram da potičem i druge, jer ne treba uložiti tako puno, uložimo minimalno, a vrati nam se stostruko. Osmijeh i sreća na dječjim licima je neprocjenjiva!

6.   Je li vaši sugrađani prepoznaju rad DND-a odnosno vas volontera?

  • Prepoznaju.

7.   Kako biste u tri riječi opisali što je volontiranje? 

  • Volontiranje-SPOJ UGODNOG I KORISNOG!