Blog

Sigurno u sjedalici, sigurno kroz promet!

Po prvi je put u Jastrebarskom organiziran besplatan pregled auto sjedalica koji su proveli volonteri udruge Roda u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Jastrebarsko.

Okupljeni roditelji mogli su tako na licu mjesta dobiti savjete o ispravnom korištenju auto sjedalice, a Rodine volonterke pomogle su im lakše razumjeti uputstva proizvođača i smjestiti dijete. Najmlađe je ipak najviše veselio susret s policajcima koji su im strpljivo odgovarali na sva pitanja pa čak s njima zaigrali i nogomet.

Zahvaljujemo na odazivu roditelja i jedne proaktivne bake te na odličnoj suradnji s policijskim službenicima koji su očarali djecu s policijskim vozilom i malo zajedničkog nogometa. Divan primjer kako se postaje prijatelj policajac djeci i osoba koja se poštuje kad narasteš!“, ističu volonterke.

Zadovoljstvo nije krila niti Nikolina Ribarić, zamjenica gradonačelnika i predsjednica Vijeća za prevenciju koje je nositelj projekta Sa mnom si siguran te je istaknula kako je najveća vrijednost svih ovih aktivnosti u tome što se stvara jedan lijepi prijateljski odnos između djece i policajaca koji će kod njih sigurno povećati osjećaj sigurnosti.

U sklopu projekta u kojem sudjeluju Vijeće za prevenciju Grada Jastrebarskog, Dječji vrtić Radost, Policijska uprava Zagrebačka i Policijska postaja Jastrebarsko, Autoklub Jastrebarsko i partneri, održani su već roditeljski sastanci te susreti s djecom, a predstoji još akcija kontrole auto sjedalica u prometu i podjela diploma malenim sudionicima.