Blog

ŠKOLSKA OLIMPIJADA U KOPRIVNICI

U partnerstvu sa Zajednicom sportskih udruga Grada Koprivnice, Gimnazijom Fran Galović, Srednjom školom Koprivnica i Obrtničkom školom Koprivnica, te pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, Društvo naša djeca Koprivnica i ove godine organizira Školsku olimpijadu. Ova najmasovnija dječja manifestacija posvećena obilježavanju Dana grada održat će se u petak, 10. studenoga u sportskoj dvorani Srednje škole. Okupit će oko 1000 učenika nižih razreda koprivničkih osnovnih škola, uključujući COOR Podravsko sunce, koji će se cijeli dan natjecati u nizu sportskih disciplina. Svečano otvaranje natjecanja za učenike drugih i četvrtih razreda predviđeno je u 8,45 sati, a natjecanja u atletici, malom nogometu i graničaru trajat će do 11,30  kada slijedi uručenje medalja i pehara. U poslijepodnevnim satima natjecat će se učenici prvih i trećih razreda s time da je svečani mimohod predviđen u 13,45, a podjela medalja u 15,30. Tradicionalno malim natjecateljima medalje i pehare uručivat će uspješni koprivnički sportaši.

“Iznimno smo ponosi na ovu tradicionalnu manifestaciju koja na bavljenje sportom potiče svu djecu, dakle i onu koja nisu uključena u rad sportskih klubova. Iz godine u godinu interes za sudjelovanje je sve veći, pa će nam se tako pridružiti i sve područne škole. Posebna vrijednost Školske olimpijade je što pored gotovo tisuću učenika okuplja i stotinjak volontera koji s veseljem pomažu malim natjecateljima i koji svojim entuzijazmom omogućavaju održavanje ovako zahtjevnog događanja” ističe Jadranka Lakuš, predsjednica DND Koprivnica.

U sklopu Školske olimpijade, inače devete po redu, nastupit će i plesne grupe iz škola, pa će to biti pravi festival sportskog veselja.