Blog

STANJE AKCIJE “GRADOVI I OPĆINE – PRIJATELJI DJECE” U 2016. GODINI

Akciju „Gradovi i općine – prijatelji djece“ Središnji koordinacijski odbor Akcije provodi od 1999. godine i kontinuirano je ostvaruje do danas. Središnji koordinacijski odbor, kojeg čine predstavnici iz Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, Ureda UNICEF-a, grada Zagreba, Udruge općina, Udruge gradova, članova Koordinacijskog odbora iz Velike Gorice te pod pokroviteljskom Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, nastavio je u 2016. svoje programske aktivnosti koje obuhvaćaju sva područja života djeteta u lokalnoj zajednici. U ovoj akciji Gradovi/općine moraju zadovoljiti većinu od 123 zahtjeva u 10 područja važnih za život djece i tada stječu počasni naziv „Grad/Općina – prijatelj djece”.

U Akciju se dobrovoljno uključuju gradovi i općine, a trenutno u Akciji sudjeluje 112 gradova i općina iz cijele Hrvatske. Do kraja 2016. godine počasni naziv prijatelj djece steklo je 60 gradova i općina. U sjedištu Akcije (Savezu DND Hrvatske) komuniciralo se sa svim zainteresiranim G/O (onima koji već sudjeluju u Akciji, kao i onima koji su u postupku uključivanja), kandidatima za ocjenjivanje te stručnim suradnicima za provedbu aktivnosti.

Više o svim aktivnostima unutar akcije u 2016. godini doznajte u Izvješću o provedenim aktivnostima. Nikako nemojte zaboraviti pogledati i rubriku vijesti “Riječju i slikom iz gradova i općina” jer u njoj objavljujemo što sve hrvatski gradovi i općine tijekom godina rade na dobrobit djece.