Blog

DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA U POREČU

Društvo Naša djeca Poreč ove se godine pridružilo manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga, koji je radi promoviranja rada organizacija civilnog društva potaknuo Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Na mjestu koje već prepoznaje ritam DND koraka, na Trgu slobode, DND-ovke i DND-ovci su se družili s građankama i građanima, pokazali što se u DND Poreč radi s djecom i za djecu, što rade druge udruge u Gradu i Županiji, a pripremili su i interaktivno iznenađenje.

Sugrađani/ke su svoje utiske i stavove o DND-u mogle upisati u za tu prigodu pripremljen spomenar. Nakon upisa osoba je dobila mogućnost iz torbe izabrati kuglicu s brojem, a izabrani broj krio je poklončić – kemijsku olovku, bombon, narukvicu prijateljstva izrađenu u DND Poreč ili pak dvojezičnu interaktivnu slikovnicu.

U dva sata na Trgu slobode izmjenjivali su se prolaznici/e koji su se rado odazvali pozivu da se upišu u Spomenar. Učinile su to i kolegice/kolege iz nekoliko porečkih udruga. Pao je dogovor da za sljedeće Dane otvorenih vrata zajednički osmisle program, a neplaniranu zvučnu kulisu osigurao je limeni orkestar živopisnih turista iz Austrije u narodnim nošnjama.