Blog

ZAVRŠEN PROJEKT “PJEŠAČI SIGURNO”

U četvrtak, 18.05.2017. na dječjem odjelu Narodne knjižnice Petar Preradović održana je završnica projekta „Pješači sigurno“, kojeg provodi Društvo Naša djeca Bjelovar u suradnji s partnerima projekta: Gradom Bjelovarom, Dječjim vrtićem Ciciban, Postajom prometne policije Bjelovar te Narodnom knjižnicom Petar Preradović. Spomenuti projekt je projekt iz područja sigurnosti cestovnog prometa u kategoriji djeca pješaci i financiran je od strane Ministarstva unutarnjih poslova.

Projekt je realiziran kroz 6 radionica primjerenih  za djecu predškolske dobi: Upoznajemo geometrijske oblike; Prometni znaci –pravi veseljaci; Čudan stvor, taj čudesni semafor; Prometni policajac-pravi genijalac; Pješaci u prometu i Prometne igre. Voditeljice radionica bile su volonterke DND-a Bjelovar: Branka Mikačević,Tatjana Petrec, Mira Ankica Klarić, Ana Marija Mađer i Sanja Vranješević. Tijekom projekta nastala je istoimena slikovnica, koju su svi mali sudionica dobili uz diplome. Ovogodišnji projekt provodio se u tri skupine, u Dječjem vrtiću Ciciban, u dva objekta i na dječjem odjelu Narodne knjižnice Petar Preradović Bjelovar.

Projekt „Pješači sigurno“ nastavlja se provoditi i u 2018–oj godini, kada će biti obuhvaćeni  i svi ostali vrtići na području grada Bjelovara.

Cijeli projekt i provedene aktivnosti dostupne su na WEB stranici Pješači sigurno.

Izvor: Sanja Vranješević