Blog

VESELI SVIBANJ U DRUŠTVU „NAŠA DJECA” DONJI MIHOLJAC

Aktivnost Društva „Naša djeca“ Donji Miholjac svake godine u svibnju doživi svoj vrhunac. Ovogodišnji svibanj obilježen je neizvjesnošću zbog vremenskih (ne)prilika. Nakon što su volonteri Društva „Naša djeca“ Donji Miholjac čak dva puta bili prisiljeni otkazati Cvjetni korzo zbog vremenskih neprilika, obilnih kiša i vjetra, na red je došlo obilježavanje Dana obitelji. Dan obitelji obilježen je 14. svibnja.

Ovoga puta vrijeme je bilo spremno za suradnju. Mnogobrojna djeca i roditelji Dan obitelji započeli su obiteljskom biciklijadom do donjomiholjačkog izletišta Stara Drava pod pratnjom Policijske postaje Donji Miholjac. Na čelu biciklističke povorke bio je policajac na biciklu, a tu je bio i policijski automobil. Nakon kraćeg odmora na izletištu Stara Drava, vesela biciklistička povorka vratila se u dvorište Društva „Naša djeca“ gdje se održao pravi obiteljski piknik. Volonteri Društva „Naša djeca“ povorku su dočekali ukusnim sokovima i slasnim palačinkama, a druženje se nastavilo u opuštenom tonu – na dekicama na travi te u veselim igrama (skakanje u vrećama, badminton, nogomet, igra „školice“). Bilo je ovo jedno prekrasno sunčano obiteljsko poslijepodne.

Svibanjske aktivnosti nastavljene su 21. svibnja kada je održana već tradicionalna priredba povodom Majčinog dana. Ovogodišnja priredba nosila je naziv „Za moju mamu“. Na prekrasnoj i emotivnoj priredbi nastupila su djeca polaznici radionica Društva „Naša djeca“ Donji Miholjac. Priredbu je otvorio zbor „Djeca ljubavi“, da bi se na pozornici potom izmijenjale sve radionice: plesna skupina „Princeze“ i „Pahuljice“ prekrasnim plesnim koreografijama i radionicama, plesna skupina „Stars“ svojom plesnom koreografijom, a premijeru je imala i Dramsko-stvaralačka radionica igrokazom „Iznenađenje za mamu“ kojeg su sami osmislili. Majke su bile presretne i preponosne na svoju djecu, a suze radosnice samo su se kotrljale niz njihova ozarena lica. Volonterima ne treba ništa više da im srca budu ispunjena i spremna za nove aktivnosti.

Veliki pozdrav šalju Vam vrijedni članovi i volonteri iz DND D.Miholjac